Mobilă de dormitor – cele mai frumoase culori

Culorile și nuanțele ne influențează vizual cât și psihic. Din această cauză, atunci când alegeți mobilierul trebuie să țineți cont nu doar de forme și dimensiuni, ci și de culori. De obicei, orice mobilă de dormitor reprezintă elementul principal din cadrul încăperii, oferind spațiului funcționalitate, comoditate, eleganță, stil și personalitate.

Mobilă de dormitor (1).jpeg

Picture 1 of 6

Mobila este cea care definește utilitatea unei camere, așa că atunci când alegi modelul de mobilă de dormitor ține cont de mai multe aspecte. Fiindcă totul ține de personalitatea fiecăruia, stilul pe care îl vrei, spațiul pe care îl ai la dispoziție și culorile alese sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ținem cont. Când alegi mobila de dormitor trebuie să iei în calcul ți cât de luminoasă este încăperea, de calitatea și culoare podelelor, dar și cât de Cum-ne-alegem-mobila-de-dormitormare este nevoia de a adăuga spații de depozitare. Dar totuși, să nu deviem de la subiectul nostru, despre ce paletă coloristică să alegem pentru cel mai intim loc din locuința noastră.

Culorile pe care le alegi pentru casa trebuie să transmită o energie pozitivă, care să creeze un mediu calm și relaxant. De aceea, alegerea culorilor potrivite pentru mobila de dormitor este foarte importantă. Dormitorul este locul în care îți începi și termini ziua, așa că este important să alegi culorile care trebuie.

Atunci când alegeți o culoare pentru mobila de dormitor trebuie să luați în considerare următoarele elemente:

  • în primul rând, între cromatica mobilierului, finisajelor și altor obiecte de interior, trebuie să fie o oarecare corespondență, o combinație între ele. Alegeți mobila după culoarea pereților, draperiilor, tavanului, pardoselii etc.;

  • este bine de știut că o cromatică rece a mobilierului se potrivește de minune cu pereții albi, deschiși, iar culorile calde ale mobilei se potrivesc cu pereții mai închiși la culoare. Pentru o atmosferă liniștită, echilibrată și calmă, cele mai potrivite piese sunt cele în culori calde și naturale, nuanțe de lemn;

  • în cazul în care sunteți o fire dinamică, optați pentru culori și nuanțe puternice precum mov, verde, galben, roșu, albastru etc. Puteți să folosiți și combinații de portocaliu-albastru, roșu-negru, violet-roz sau galben-verde. Ele pot fi folosite chiar și pentru mobila pentru copii;

  • folosește mai multe nuanțe atunci când decorezi dormitorul, ca să nu pară plictisitor. Important e să alegi nuanțe care se potrivesc și care se îmbună armonios;

  • un truc la care apelează foarte multe persoane este să asocieze nuanțele cu stările de spirit. Observă ce îți inspiră o anume nuanță și cum te face să te simți, iar apoi optează pentru culorile care îți stimulează buna dispoziție, dar care au și un efect relaxant.

Mobilă de dormitor maro

Maro este o culoare bogată și naturală. Poți alege diferite nuanțe de maro, de la cafeniu până la maron închis. Toate oferă un aspect simplu, dar șic, în funcție de stilul în care este decorat dormitorul. Merge să îmbinăm maron cu gri, alb și bej. Se potrivește atât la un decor minimalist cu mobilă de dormitor simplă, cât și la un decor vintage, cu mobilă veche, clasică și elegantă.

Mobilă de dormitor gri

Griul este ideal pentru dormitoarele care primesc foarte multă lumină naturală în timpul zilei. În cazul în care dormitorul tău este poziționat spre nord, alege griul în cazul decorațiunilor. Cele mai populare nuanțe de gri sunt cele deschise și naturale, care măresc vizual spațiul dormitorului și se îmbină perfect cu nuanțe de verde, alb, bej și cu pasteluri: mentă, roze sau piersică.

Mobilă de dormitor albă

Albul este o culoare neutră și relaxantă. Această culoare poate fi foarte bună pentru a calma personalitățile mai agitate. Cel mai bine se asortează cu lemnul, dând senzația de răcoare și, de asemenea, creează impresia de spațiu mai mare. Chiar și perdelele albe dau un aspect dramatic încăperii.

Mobilă de dormitor neagră

Negrul este o culoare foarte intensă care trebuie folosită cu atenție. Nu necesită o personalitate puternică sau îndrăzneață, dar este considerată o culoare care evocă sentimente negative. Negrul are tendința de a face dormitorul să pară mic, așa că ar trebui să fie iluminat bine.

One Response to “Mobilă de dormitor – cele mai frumoase culori”

Read below or add a comment...

  1. Marius says:

    Dormitoare superbe,oricine si-ar dori sa locuiasca intr-i astfel de camera.

Lasă un Comentariu...

*