Cum ne alegem mobila de dormitor?

Alegerile fac parte din viața noastră într-o manieră constantă. ”Cu ce mă îmbrac azi?”, ”Ce să mănânc” sau ”Ce cafea să beau?” sunt doar câteva dintre alegerile cu care ne confruntăm zilnic. Bineînteles, acestea sunt alegeri luate pe termen scurt. Ce ne facem când avem de luam anumite decizi care ne afectează pe o perioadă mai îndelungată? Cum ar fi, să zicem, alegerea mobilei de dormitor.

Mobila de dormitor (1)

Picture 1 of 3

Nu este ușor să luăm cele mai bune alegeri atunci când ne hotărâm să ne alegem mobila de dormitor. Piața este plină de pise de mobilier și este destul de dificil să ne hotărâm ce să achiziționăm. De aceea, cel mai bine este să nu plecăm de acasă fără un plan în minte. Trebuie să avem o idee bine conturată despre ce anume ne dorim în dormitorul nostru. Așadar, ce trebuie să știm atunci când ne alegem mobila de dormitor?

Înainte de a porni la drum, e bine să faceți cât mai multe măsurători ale camerei pentru a ști de ce spațiu dispuneți și care sunt dimensiunile pe care piesele de mobilier trebuie să le aibă înainte de a le achiziționa. Așa nu veți avea surprize neplăcute când veți ajunge acasă și realizați că nu puteți aranja mobila pe gustul dvs. fiindcă va ocupă tot spațiul din cameră sau că una din piesele de mobilier nici măcar nu încape în spațiul destinat.

Calitatea ar trebui să fie un punct important atunci când ne alegem mobila de dormitor. Cel mai bine este să-ți cumperi mobila de cea mai bună calitate pe care ți-o permiți. Dar nici să cumperi o piesă de mobilier exagerat de scumpă doar pentru că ea are cea mai bună calitate. Așa că, stabiliți-vă un buget pentru ceea ce vreți să cumpărați, sau pentru fiecare piesă de mobilier pe care doriți să o achiziționați. Și cel mai important, încercați să vă încadrați în el.

Dormitorul este oaza ta de liniște, locul tău intim în care te retragi atunci când vrei să citești o carte sau să te odihnești după o zi lungă la serviciu. De aceea, patul trebuie să fie cât mai confortabil posibil, cu o saltea care să-ți mențină poziția corpului cât mai corect în timpul somnului. Patul trebuie pozițional în dormitor pe mijlocul unui perete, în așa fel permitem amplasarea unor noptiere laterale acestuia. În acest fel, obțineți și o lumină liniștitoare în timpul nopții, asezând câte un corp de iluminat pe aceste noptiere. Ele pot fi utile și pentru a depozita lucruri mici, pe care ne dorim să le avem la îndemână. Pentru a economisi spațiu în dormitor, patul poate avea, și el, o ladă în care putem depozita fel și fel de lucrușoare.

Și, bineînțeles, dulapul trebuie să se regăsească și el în mobila de dormitor. Ideal ar fi ca acesta să ocupe cât mai puțin din spațiul podelei, dar să fie cât mai încăpător. Dulapul de haine trebuie să conțină multe sertare, rafturi, dar și spațiu pentru o bară pentru hainele care trebuie să stea pe umeraș.

Alături de mobila de dormitor clasică, puteți achiziționa și o comodă cu sertare pe care să amplasezi o oglindă. Acesta poate fi utilă atunci când vrei să te aranjezi.

Unde găsim mobila de dormitor?

Dacă am vorbit despre ce mobilă să alegem pentru dormitorul nostru, rămâne întrebarea „Unde găsim această mobilă?„. În prezent, există foarte multe opțiuni de unde să ne alegem mobilierul. Și cum internetul este cea mai cautată sursă de informare, din ce ăăn ce mai multe firme producătoare de mobilă care își vând produsele online. Acestea își prezintă produsele detaliat, cu materialele din care au fost confecționate și cu dimensiunile acestora. Și dacă ceva v-a făcut cu ochiul, produsele prezentate pe paginile de web ale firmelor pot fi comandate. Recomandat ar fi să vizitați, totuși, și magazinul, înainte să le includeți în bugetul corespunzător.

Atunci când ajungem în magazinele de prezentare, ni se pare că acele piese de mobilier sunt cele mai frumoase și originale lucruri pe care le-am văzut vreodată. Nu faceți greșeala de a crede că poate arăta la fel de bine și la dvs. în casă. Important este ca mobila de dormitor cumpărată să fie așezată într-o cameră decorată adecvat și să se încadreze bine în spațiul destinat. Spre exemplu, camerele de la bloc sunt în general mai mici decât spațiul din showroom-uri. De aceea, e bine să vă imaginați înainte cum o să arate camera pe care vreți să o mobilați.

În cazul în care nu găsiți piesele de mobilier pe care vi le doriți sau vreți să cheltuiți mai puțini bănuți, există o multitudine de firme producătoare de mobilă la comandă. În general, acestea au prețurile mai mici decât cele de import. Ei pot veni la dvs. acasă și fac toate măsurătorile necesare, producând doar piesele de mobilă pe care vi le doriți. Însă, nu vă opriți la prima astfel de firmă pe care o găsiți. Faceți un research amănunțit și asigurați-vă ca firma pe care ați ales-o produc mobilă de calitate.

Dacă nu știți cum să vă decorați dormitorul și ce anume piese de mobilier să alegeți, inspirați-vă! Firmele mari de mobilă angajează profesioniști care să creeze camere întregi. Ele pot fi o sursă de inspirație în cazul în care nu aveți o idee clară despre ce vreți să alegeți. Așa vă puteți face o impresie asupra pieselor de mobilier care vă plac, într-o cameră decorată complet, cu accesorii și culori originale.

Dincolo de alegerea mobilierului, de culori și design, cel mai important lucru este să te gândești la cum te vei simți tu în camera respectivă. Un loc atât de intim ca dormitorul trebuie să te completeze perfect și să ți se potrivească ca stil.


Lasă un Comentariu...

*