Perdele de bucătărie – materiale, forme și culori

O casă fără perdele și fără covoare poate da impresia unui spațiu neterminat, nefinisat. Perdelele și draperiile sunt o parte integrată a decorului, iar alegerea lor nu trebuie făcută superficial. Asta în cazul în care dorim să obținem un interior plăcut. De aceea, vom arunca o privire asupra celor mai frumoase modele de perdele de bucătărie.

Perdele de bucătărie (1).jpg

Picture 1 of 5

Bucătăria este locul cel mai aglomerat din casă, după zona de living. Aici se gătește, mănâncă și se bea cafeaua în fiecare dimineață. Tocmai de aceea, activitățile pe care le avem în acest spațiu ne cer ca bucătăria să aibe un design funcțional și să arate atractiv. Dar să nu uităm că acolo unde ne petrecem mult timp, se cere și o curățenie pe măsură. De aceea, mulți renunță la decorarea cu perdele de bucătărie. Nu vă sfătuiesc să luați această decizie, deoarece ele înfrumusețează bucătăria și dau intimitate spațiului.

Cel mai important pentru această zonă este ca perdelele de bucătărie să nu limiteze cantitatea de lumină naturală. Dacă la dormitoare suntem tentați să folosim materiale mate sau opace, la bucătărie nu este permis. Este de ajuns să acoperim doar zona ferestrei, eventual perdelele putem să le ținem trase. În cazul în care aveți o încăpere de tip open-space, se pot folosi perdele de bucătărie lungi care să se asorteze cu restul perdelelor din living. Dacă bucătăria este o zonă închisă, atunci putem folosi orice perdea dorim. În general, în această încăpere nu se folosesc materiale scumpe, tocmai pentru riscul mare de murdărie.

Materialele ușor de întreținut și rezistente în timp sunt de preferat pentru perdelele de bucătărie, deoarece este un spațiu în care se gătește mult și este mult abur. Texturi ca inul, bumbacul, pânza subțire sau tulul sunt potrivite pentru zona bucătăriei. Fiindcă la case, bucătăriile sunt dispuse la parter și, cel mai adesea, la vederea trecătorului de pe stradă, înfrumusețarea ferestrei este importantă. Aceste perdele de bucătărie ne dau un aspect îngrijit atât la exterior, cât și la interior, dar ne și protejează intimitatea atunci când gătim sau luăm masa.

Perdelele de bucătării există în modele și stiluri diferite și se pot expune în forme multiple. Puteți alege un stil care se potrivește personalității dvs. și stilului casei. Forma balon oferă un design mai stilat și elegant pentru fereastră, decât forma simplă cu pense. Modelele de perdele de bucătărie cu stiluri de imprimare pot oferi o eleganță aparte spațiului. Modelele de flori sau cele geometrice sunt cele mai căutate pentru bucătării. De asemenea, cele din bumbac subțire, cu un model simplu și croite pe dimensiunea ferestrei sunt forma cea mai uzuală de utilizare a acestor perdele de bucătărie.

Draperii-si-perdele-pentru-orice-incapereLa culori este la fel de simplu! Se respectă schema de culori a pieselor de mobilier, precum și culoarea faianței și a gresiei. Dintre cele mai plăcute culori care se potrivesc decorului regăsim galben, vernil, albastru, orange, culori luminoase și proaspete care ne dau un plus de prosperitate în mediul culinar.

Sistemul de prindere este un alt lucru de care trebuie să ținem cont atunci când ne alegem cele mai potrivite perdele de bucătărie. Pentru că necesită o spălare destul de frecventă, sistemul de prindere al perdelelor trebuie să fie cât mai ușor și rezistent în timp, uneori ele sunt înlocuite de storuri romane, venețiene sau rulouri textile.

Dacă tot nu v-ați hotărât asupra acestor perdele de bucătărie, vă invit să vă inspirați din galeria noastră de bucătării frumos amenajate.

One Response to “Perdele de bucătărie – materiale, forme și culori”

Read below or add a comment...

Lasă un Comentariu...

*