Draperii și perdele pentru orice încăpere

Acasă este locul în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, de aceea contează ca aceasta să fie amenajată după gustul și preferințele fiecăruia. Și cum unele lucruri chiar fac diferența, anumite detalii precum diverse modele de perdele și draperii pot schimba radical înfățișarea unei încăperi.

Draperii (1).jpg

Picture 1 of 5

În locul jaluzelelor, oricât ar fi ele de practice, e mai bine să alegem perdele și draperii pentru casă. Ele aduc un plus de frumusețe și eleganță într-o încăpere și fac atmosfera mai relaxantă și plăcută.. Ele ne ajută să mascăm și anumite defecte ale camerelor, în timp ce permit pătrunderea luminii și a razelor solare în interior, atât cât ne dorim. Dacă aceste draperii sunt alese cu gust, ele pot trasforma o cameră aparent banală, într-una de vis. Dacă privim un apartament fără mobilă sau fără alte accesorii interioare, dar cu perdele și draperii la geamuri, deja ni se formează în minte aceea idee de spațiu primitor, o senzație de acasă.

Draperiile sunt foarte importante pentru orice stil de amenajare interioară. Ele sunt amplasate la granița dintre interior și exterior, fiind un loc privilegiat. Lumina care vine din exterior este filtrată de perdea, iar draperia este primul obiect luminat din casă. Chiar și cea mai simplă amenajare interioară trebuie să își centreze atenția pe aceste zone și pe modul în care sunt alese draperiile, perdelele și accesoriile care le compun.

Nu prea putem să vorbim despre draperii, fără să precizăm și despre perdele. Draperiile trebuie alese în funcție de perdele și invers. Astfel, dacă draperia este cu model, înflorată, perdeaua trebuie să fie simplă și, în general, draperiile trebuie să fie mai închise la culoare decât perdelele.

Draperiiloe sunt folosite, în principal, pentru a conferi întruneric în casă. Ele se folosesc în mod frecvent în dormitoare, dar și în camera copiilor. Pentru celelalte camere din casă, aceste draperii sunt folosite cu rol pur decorativ. De aceea, în spații ca living-ul, dinning-ul sau biroul, draperiile sunt de obicei poziționate pentru a încadra fereastra, dar nu sunt trase aproape niciodată.

O perdea frumos asortată cu o draperie poate marca zona geamului și poate încadra, într-un mod plăcut, golurile prin textură, culoare și modelul ales. Aceste perdele și draperii pot atrage atenția asupra geamului, transformând locuința într-un loc confortabil, atât vizual, cât și practic.

Trendurile în lumea materialelor textile se schimbă constat, iar pentru a alege o perdea trebuie să șii cont de faptul că stilul clasic va rămâne întotdeauna la modă. Pentru a fi sigur că faci alegerea ideală în legătură cu modelul de perdele sau draperii, poți să pornești de la tapițeria unei canapele sau modelul unui covor. Cel mai important este să ne stabilim de la bun început ce ne dorim să transmită încăperea respectivă.

Funcționalitatea este un alt punct de care trebuie să ținem cont. Când alegem perdele sau draperii trebuie să ținem cont de funcțiunea camerei sau a locului în care vor fi puse acestea. De exemplu, în zona de zi vom folosi perdele care să subțieze caracterul locului, acesta fiind public, iar în dormitor și camera copiilor vom alege perdele și draperii care să fie în concordanță cu preferințele personale.

Înafară de faptul că înfrumusețează casă și creează o atmosferă primitoare, perdelele și draperiile au un atuu: ele pot fi înlocuite oricând, astfel încât încăperea va căpăta un aer nou.

One Response to “Draperii și perdele pentru orice încăpere”

Read below or add a comment...

  1. Murariu Anca says:

    Buna …tot incerc sa gasesc un nr de telefon dau o adresa sa pot comunica cu dmv.se pot comanda draperi de pe acest sait .? Nu gasim la magazinele noastre draperii pe turcoaz ..am vad ca pe acest sait este …se pot comanda ? Daca da va rog spunetimi si un pret …multumesc

Lasă un Comentariu...

*