Top 6 greșeli de evitat când amenajezi spații mici

Nu-i deloc ușor să amenajezi un spațiu mic, mai ales dacă ai o mulțime de accesorii și obiecte pe care nu știi unde să le depozitezi. În plus, ai fi surprins să afli câte alegeri nefericite poți face în privința mobilierului sau paletei cromatice pentru o cameră mică.

Acest articol îți vine în ajutor cu o listă de greșeli frecvente pe care să le eviți data viitoare când decorezi sau renovezi un spațiu cu dimensiuni modeste.

1. Păstrezi lucruri nefolositoare

Dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție nu este unul generos, ar fi cazul să renunți la obiectele nefolositoare, care ocupă loc fără rost. Profită de spațiile de depozitare pe care le ai la dispoziție pentru a păstra lucrurile cu adevărat necesare.

2. Nu valorifici lumina naturală

Lumina soarelui te poate ajuta să mărești vizual orice spațiu, așa că încearcă să profiți de acest lucru așezând o oglindă pe peretele opus al ferestrei. În felul acesta, lumina naturală se va reflecta în întreaga încăpere. 

De asemenea, evită să amplasezi corpuri de mobilier prea înalte în dreptul ferestrelor sau să alegi perdele opace, care blochează lumina soarelui.

3. Alegi piese de mobilier mult prea mari

Când amenajezi un spațiu mai mic, măsoară cu atenție dimensiunile camerei ca să poți alege piesele de mobilier potrivite. Chiar dacă visezi la un pat matrimonial imens și la un covor mare și pufos, s-ar putea ca acestea să fie mult prea voluminoase pentru spațiul pe care îl ai la dispoziție. 

4. Acoperi întreaga suprafață

Chiar dacă îți plac accesoriile, încearcă să nu aglomerezi atmosfera din încăpere acoperind întreaga suprafață cu covoare, sculpturi, cărți sau tablouri.

Încearcă să păstrezi podeaua cât mai liberă, iar pereții să fie cât mai puțin încărcați vizual. Eventual, poți opta pentru o bibliotecă de la Vivre, pe rafturile căreia poți așeza cărți, sculpturi, vase și alte obiecte de decor.

5. Ignori spațiul de depozitare vertical

Pe lângă dulapuri și noptiere, poți profita și de alte spații de depozitare pe care probabil că le-ai ignorat. A rămas un perete liber? Montează câteva rafturi suspendate și așază pe ele cărți, accesorii și alte obiecte necesare.

De asemenea, dacă trebuie să amenajezi bucătăria, poți improviza câteva cuiere pentru ustensilele pe care le folosești atunci când gătești.

Un alt spațiu de care poți profita este interiorul ușilor. Aici poți monta cuiere, numai bune pentru agățat pălării, eșarfe sau alte obiecte vestimentare.

6. Alegi culori închise

Culorile închise vor crea întotdeauna o atmosferă apăsătoare, sufocantă, așa că ar trebui evitate în amenajarea camerelor mici. În schimb, pentru spațiile înguste îți recomandăm să optezi pentru nuanțe deschise, neutre, care vor crea o atmosferă mult mai aerisită.

Spre exemplu, poți vopsi pereții unui living îngust în alb, mobilându-l apoi cu obiecte in nuante de bej ori gri deschis sau chiar cu piese de mobilier in nuante pastelate.

Acestea sunt doar câteva dintre greșelile pe care le poți face atunci când amenajezi un spațiu mic. Acum că știi care sunt capcanele din calea unui decor armonios și aerisit, le poți evita cu ușurință, creând ambianțe plăcute chiar și în cele mai mici spații.

Sursa poza: Vivre

 


Lasă un Comentariu...

*