Scaune de gaming vs. scaune directoriale: Care e cea mai bună alegere pentru biroul de acasă

Atunci când îţi petreci mult timp în faţa calculatorului, este important să ai parte de tot confortul, aşa că este necesar să ai un scaun potrivit. Însă de multe ori nu ştii dacă să alegi un scaun pentru gaming sau unul directorial, pentru că design-ul lor este destul de diferit, iar preţul de asemenea. Tocmai de aceea, îţi venim în ajutor şi îţi prezentăm câteva diferenţe între aceste două tipuri de scaune, pentru ca în final să-l alegi pe cel care ţi se potriveşte.

Design

Diferența de design dintre un scaun de gaming și unul directorial este una destul de mare și poate influența alegerea oricărui client. De multe ori, scaunele de gaming au un design mult mai modern decât cele directoriale și atrag mult mai repede atenția, având culori vibrante şi vii, materiale de cea mai bună calitate, suport lombar, cotiere şi tetieră. În schimb, scaunele directoriale sunt potrivite pentru persoanele atrase de stilul minimalist sau conservator, având un design elegant. De obicei, scaunele directoriale sunt realizate din piele sau din mesh. Cele din piele sunt elegante şi rezistente şi sunt potrivite într-un birou formal, în timp ce scaunele din mesh sunt mai uşor de întreţinut, materialul asigurând o ventilaţie optimă.

Confort

Un scaun de gaming potrivit ar trebui să fie mult mai versatil decât unul obişnuit de birou. Pe lângă un design interesant, un scaun de gaming ar trebui să fie şi extrem de confortabil. De obicei, scaunele pentru gaming pot fi adaptate posturii şi dimensiunii corpului şi îţi pot menţine coloana într-o poziţie corectă, mai ales când muşchii şi articulaţiile sunt încordate.

De obicei, scaunele directoriale nu sunt ergonomice, aşa că îţi recomandăm să optezi un model ergonomic, pentru a-ţi menţine coloana vertebrală într-o poziţie corectă. De multe ori, un scaun ergonomic este mai costisitor, însă calitatea îşi va spune cuvântul. Aşa dacă te interesează un scaun directorial pentru acasă, poţi căuta aici un model potrivit.

Dotări

Este important ca orice scaun pe care îl foloseşti pentru birou să aibă mai multe opţiuni, pentru a-l ajusta în funcţie de propriile nevoi. Tocmai de aceea, trebuie să ţii cont de mai multe dotări – reglarea cotierelor, ajustarea înălţimii scaunului, înclinarea spătarului şi adâncimea şezutului.

De obicei, atât scaunele de gaming, cât şi cele directoriale au aceste patru dotări, însă ar fi recomandat să verifici acest lucru, înainte de a cumpăra un scaun pentru locuinţa ta.

Totuşi, scaunele de gaming au uneori o opţiune în plus – cea de întindere a spătarului. Astfel, poţi regla spătarul şi îl poţi înclina îndeajuns de mult, încât să te poţi odihni fără probleme chiar în faţa biroului.

Indiferent de scaunul pe care îl vei alege, nu uita să te asiguri că acesta este ergonomic şi că îţi asigură  un nivel sporit de confort. Dacă îţi place să petreci mult timp în faţa calculatorului pentru a te juca, atunci îţi recomandăm să optezi pentru un scaun de gaming, acesta fiind conceput special pentru pasionaţii de jocuri. Iar dacă ai amenajat camera într-un stil elegant, atunci un scaun directorial ar fi cel mai potrivit pentru biroul tău de acasă.

  Foto: unsplash.com    

 

Lasă un Comentariu...

*