Cum alegem un mobilier pentru baie ideal?

Alegerea unui mobilier pentru baie este un proces important. Trebuie să ținem cont de designul pe care îl dorim, de calitatea pieselor de mobilier, de culoarea acestora, funcționalitatea produselor, dar și, cel mai important, trebuie să ținem cont de bugetul pe care îl avem disponibil. De aceea, ca procesul să fie unul de durată, trebuie să vă informați puțin înainte de a face acest pas.

Mobilier pentru baie (1).jpg

Picture 1 of 6

Baia a devenit, cu timpul, o încăpere indispensabilă pentru fiecare cămin. În trecut, ea era considerată un simplu accesoriu sau chiar un semn exterior de bogăție ( nu prea întâlneai toalete în incinta caselor). Acum, baia a devenit un loc intim, în care te poți relaxa la o baie cu spumă, confortabilă și se poate prezenta sub o mulțime de stiluri, toate în funcție de dorințele sau gusturile fiecăruia.

Alegerea unui mobilier pentru baie ideal este un lucru primordial! Pentru a reuși ca această încăpere să răspundă la un anumit număr de criterii indispensabile, trebuie să ai în vedere câteva elemente importante. În primul rând dimensiunea trebuie să avem grija ca volumul băii să nu fie ocupat, în mare parte, de cadă, chiuvetă sau duș. De aceea, în funcție de mărimea spațiului va trebui să alegem cu grijă mobilierul pentru ca acesta să fie și practic, dar și estetic. Doar așa vom putea valorifica spațiul la maximum.

Un mobilier pentru baie funcțional poate fi pus fie pe sol, fie suspendat și poate avea dimensiuni variabile. Zis și făcut! Dar uităm un aspect important: bugetul! El este, cum spuneam și mai sus, un criteriu de care trebuie să ținem cont. Din fericire, magazinele de specialitate ne pun la dispoziție o mare varietate de game care permit satisfacerea tuturor portofelelor. Va trebui să ai în vedere și nevoile individuale atunci când vine vorba despre cum trebuie să fie gândit mobilerul pentru baie. Înainte să ponești la cumpărături, gândește-te câte persoane vor folosi acea încăpere sau cât timp petreci în acel loc.

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont înainte de a-ți alege mobilierul pentru baie, este stilul. Ce stil trebuie să aibă baia ta? Cum vrei să arate? Aici posibilitățile sunt multe! Există numeroase soluții ce pot fi propuse în funcție de nevoi și de dorințe. De aceea, poți alege un stil de design contemporan, retro sau chiar zen.

Stiluri de mobilier pentru baie

Mobilier pentru baie contemporan. Acest tip de mobilier, cu liniile sale de design, este alegerea ideală pentru cei care iubesc lucrurile moderne și soluțiile inovatoare. Aici vorbim despre piese de mobilier cu forme inovatoare, în culori pastelate și imprimeuri originale, dar vorbim și despre robinetele de ultimă generație, sau cabinele de duș cu hidromasaj.

Mobilier pentru baie retro. Acesta este un stil care îți oferă posibilitatea de a călători în timp prin intermediul unor valori sigure. Robinetele în stilul rustic, materialele naturale cu aspect de învechit/uzat sau cada cu picioare, sunt detalii care vor aduce băii tale farmecul trecutului.

Mobilier pentru baie cu lavoar încastrat este un element esențial pe care îl întâlnim în băi. Poți alege unul cu un model cu dulapuri cât mai generoase, care îți permit să îți depozitezi cât mai bine lucrurile.

Mobilierul pentru baie modular poate fi echipat sau nu cu oglinzi și corpuri de iluminat. Piese de mobilier joase și cu unele coloane sunt cele care îți dau mână liberă atunci când vine vorba despre organizarea băii. Poți să combini diferite elemente pentru a crea un decor unic.

În cazul în care aveți un spațiu în care nu puteți așeza orice, mobilierul la comandă este cel care îți va permite să îți amenajezi baia, exact cum ai visat. Oricât de mic ar fi spațiu, dacă faci alegerile potrivite, poți avea o baie estetică cu un mobilier original.

Lasă un Comentariu...

*