5 trenduri in mobila de baie in 2020

Baia este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o casa, fiind locul in care oamenii au nevoie de intimitate si trebuie sa se simta extrem de confortabil de fiecare data. Acesta este si motivul pentru care trebuie acordata o atentie deosebita amenajarii unui astfel de spatiu.

Exista o gama extrem de larga de tipuri de mobila baie din care se poate alege, iar in randurile ce urmeaza este vorba despre ultimele tendinte in materie de amenajare a bailor.

Forme compacte

Unul dintre primele aspecte care se fac remarcate in privinta tendintelor in materie de mobilier de baie in 2020 este faptul ca se poarta cat mai mult formele compacte, indiferent daca este vorba despre corpurile suspendate sau despre chiuvetele incastrate in masti cat mai simple. Este vorba despre un design care a fost inspirat din interioarele industriale din secolul al XVIII-lea si care imbina accentele nordice cu simplitatea, eleganta, dar si mestesugul creativ italian. Cei care aleg astfel de piese de mobilier au garantia ca, la final, baile lor vor arata cu totul diferit fata de cele clasice si usor plictisitoare, pe care astazi nu le mai cauta nimeni!

Lemnul, introdus in designul bailor

 Pe lista elementelor de care e bine sa se tina cont se numara si faptul ca lemnul si toate materialele care imita lemnul sunt la mare cautare. Simbolistica naturii a fost adusa in interiorul casei de catre designeri celebri, din dorinta de a transforma baile obisnuite in oaze de relaxare de care sa se bucure toata lumea. De exemplu, lemnul are capacitatea de a inlocui cu succes ceramica rece, dand incaperilor mult mai multa caldura si un sentiment de bine. Aceasta propunere este excelenta, fiind indreptata in directia fuziunii inteligente dintre bai si dormitoare.

Se poarta luxul!

Contrastele dramatice dintre lemn cald si marmura sunt si ele extrem de populare in 2020 cand vine vorba despre mobila baie. Cei care aleg un astfel de decor vor observa un contrast puternic, dar extrem de interesant, intre nuantele calde si primitoare ale lemnului, respectiv albul imaculat al marmurei – combinatie care inspira lux si un decor sofisticat. De exemplu, se pot combina cu succes usile si mobilierul din lemn de stejar cu un blat pentru chiuveta din marmura bej. Rezultatele vor fi, cu siguranta, unele spectaculoase, denotand eleganta si inducand o stare de relaxare!

Care sunt cele mai cautate culori ale anului?

Din punct de vedere al gamei cromatice, printre cele mai populare culori de mobilier din 2020 sunt cele ce reprezinta tonuri clade si subtile ale pamantului. Nuantele de bej, verdele-padure, griul tip cenusa – toate acestea sunt in topul preferintelor designerilor, care cauta sa transforme baile in spatii extrem de primitoare si calduroase, in care oamenii sa se simta bine. Mai mult, se folosesc si nuantele de cupru, in combinatie cu accesorii albe sau negre, care sa scoata cat mai bine in evidenta culorile principale! Nici obiectele sanitare bicolore nu trebuie omise, intrucat sunt considerate a fi vedetele sezonului. De exemplu, cada poate fi alba in interior, insa colorata frumos in exterior!

Corpurile suspendate, in topul preferintelor

Pe lista elementelor de care mai trebuie sa tina cont cei care isi amenajeaza sau redecoreaza baile se numara si faptul ca se pot orienta catre corpurile de mobila suspendate. Acestea sunt o alegere excelenta, cu precadere datorita faptului ca ajuta la intretinerea curateniei mult mai usor si, in acelasi timp. sunt disponibile intr-o gama extrem de variata de forme.

Chiar daca se poarta foarte mult amenajarile interioare in stil industrial, oamenii nu trebuie sa renunte la propriile gusturi. Oferta este variata si isi pot indrepta atentia catre alte tipuri de mobila, in cazul in care considera ca stilul vintage sau cel clasic li s-ar potrivi mai bine!

Piese de mobilier oversized

Nu in ultimul rand, potrivit trendurilor din 2020, se poarta foarte mult piesele de mobilier pentru baie care sunt oversized, indiferent daca este vorba despre dulapuri, masti pentru chiuveta ori alte tipuri de elemente. Toate acestea trebuie sa se potriveasca perfect, insa, cu intregul design, pentru ca, la final, rezultatele sa fie unele excelente!

Pe langa piesele de mobila, oamenii trebuie neaparat sa aleaga si corpuri de iluminat moderne, care sa se imbine armonios cu dulapurile si chiuvetele. Cat despre placile de gresie si faianta, acestea trebuie, de asemenea, sa fie cat mai interesante. De exemplu, sunt la mare cautare modelele mate si placile cat mai mari. In acelasi timp, trebuie sa se tina cont si de gama cromatica. Este important ca toate elementele sa compuna un decor cat mai placut, astfel incat baia sa devina extrem de primitoare si calduroasa.

Lasă un Comentariu...

*