Mobila de living- o alegere ușoară?

Camera de zi sau living-ul este încăperea preferată a familiei. Este locul în care ne strângem cu toții la cină, în care ne relaxăm într-o zi de duminică sau în care ne poftim musafirii la fel și fel de jocuri. Mobila de living, camera de relaxare a căminului nostru, trebuie să fie cea mai comodă. Însă, comoditatea nu presupune, deseori, și frumusețe. Ei bine, cum putem să îmbinăm aceste două lucruri?

Mobila living (1)

Picture 1 of 4

De aceea, se pune întrebarea „Ce mobilă de living să alegem?”. Ce trebuie să avem în vedere atunci când alegem piesele de mobilier? Este mai avantajos să cumpărăm direct mobila sau dăm comandă? Noi vă propunem câteva mici sfaturi care să vă ajute să vă mobilați această încăpere mult iubită.

Lumina este unul dintre cele mai importante elemente din camera dvs. de zi. Luminarea living-ului este esențială, în acest fel va fi mai plăcută șederea în acest spațiu. Este de preferat ca în timpul zilei, lumina să fie cea naturală, iar, odată cu lăsarea întunericului, aceasta să fie înlocuită de lumina artificială. De aceea, achiziționarea corpurilor de iluminat devine o decizie importantă. Ele crează atmosfera pe care ne-o dorim în încăpere. În cazul în care vă doriți o lumină discretă atunci când ne uităm la televizor, putem să folosim un lampadar sau o aplică. Dar dacă vă doriți o lumină puternică, lustra este cea mai bună opțiune. Lampadarul este bine să fie amplasat între canapea și fotoliu. În fața canapelei puteți pune o măsuță supraetajată care poate fi folosită pentru a servi o cafea, dar deservește și ca spațiu de păstrare al revistelor.

Și după ce am vorbit despre corpurile de iluminat, ar fi cazul să trecem la mobila de living. Una dintre piese primordiale din această începere este acea piesă de mobilier care susține televizorul și dvd-player-ul, sau orice alte gadgeturi pe care le considerăm necesare. Specialiștii spun că acest corp trebuie să fie poziționat la o distanță de cel puțin trei metri de canapea, în funcție de mărimea televizorului. Și ca spațiul să fie cât mai compactat și utilizat cu precizie, este de preferat ca acest corp să fie cât mai îngust. Fiindcă tehnologia avansează cu viteza luminii, piața este plină de fel și fel de televizoare, care mai de care mai subțiri, fapt ce ne susține ipoteza de alegere a acestei piese de mobilier ce permite plasarea unui astfel de televizor.

Când vă amenajați living-ului trebuie să mai aveți în vedere și existența unui loc de joacă pentru copii. Fiind locul în care se strânge întreaga familie, mobilierul din camera de zi trebuie să ocupe cât mai puțin spațiu. Aici vin în ajutor firmele care fac mobilier la comandă. În așa fel, puteți să achiziționați piesele de mobilă mult visate, dar să se și potrivească în spațiul destinat.

Puteți să optați și la un mobilier care să vă permită existența unui loc pentru o masă cu scaune în care familia dvs. poate lua micul dejun, prânzul sau cina. De asemenea, mobila de living poate să includă și un corp cu uși de stică în care să depozitați vesela din care familia sau invitații dvs. vor servi masa.

Canapeaua-piesa centrală a living-ului?

Când ne alegem mobila de living, trebuie să avem în vedere faptul că cea mai importantă piesă de mobilier este canapeaua, motiv pentru care trebuie să vă gândiți mult înainte să investiți bani în ea. Având în vedere că va fi cel mai folosit obiect din cameră, trebuie aleasă o canapea comodă, care să se încadreze bine în decorul camerei de zi. De aceea, primul pas când alegi o canapea este să faci măsurătorile necesare, știind exact care sunt dimensiunile maxime care ar încăpea în cameră fără ca aceasta să devină prea înghesuită. Nu vrem să te trezești că ai găsit canapeaua perfectă, mult visată, ajungi cu ea acasă și constați că nu încape în locul ales.

Dar când vine vorba de materiale, ce să alegem? Știm că există o multitudine de canapele superbe, cu materiale care mai de care mai originale și atractive. Chiar dacă v-ați îndrăgostit de acea canapea cu imprimeu, gândiți-vă dacă se potrivește cu restul camerei. Este foarte important să alegeți un model de canapea care să se asorteze cu restul mobilei din living. În ceea ce privește forma, țineți minte că deși piața este ofertantă, cu modelele clasice de canapele, este mai greu să dați greș și riscul să vă plictisiți de ele este mai mic, ele fiind timeless, adică nu se demodează niciodată. Un aspect pe care să îl iei în considerare atunci când îți cumperi o canapea este dacă vreți sau nu să fie extensibilă. Dacă musafirii care rămân peste noapte sunt o prezență constantă în căminul dvs., atunci acest tip de canapea este cea mai bună alegere. Deși costă mai mult, poate fi utilă în diferite situații.

Un living mobilat pe placul dvs. Este un living în care vă puteți simți bine, indiferent de starea sau dispoziția în care vă aflați. Magazinele de mobilă au oferte variate, dar alegerea propriu-zisă este una dificilă. Nu vă grăbiți, faceți-vă un plan bine gândit înainte și inspirați-vă din multitudinea de poze cu living-uri gata amenajate!

Lasă un Comentariu...

*