Fotolii – cum alegem modelul perfect?

Nimic nu e mai frumos decât să te trezești dimineața alături de persoana dragă, într-un weekend mult aștepta, și să vă savurați cafeaua pe acele fotolii confortabile din locuința voastră mult iubită. Gândiți-vă cât de perfect va începe atunci ziua indiferent că afară plouă, este soare sau ninge. Ziua nu poate fi decât frumoasă! Dar cum să găsim acele fotolii care ne întregesc confortul dar și starea? Există un astfel de model? Cum putem să găsim astfel de fotolii?

Fotolii (1).jpg

Picture 1 of 10

Primul pas pe care trebuie să-l parcurgi pentru o alegere ideală este să te gândești la ce vei folosi aceste fotolii și ce rol vor avea în casa ta. Unde vor fi așezate și ce utilitate vor avea? De exemplu, dacă vrei ca fotoliile să stea într-un living formal și care vor avea funcția de piese de mobilier, atunci căutați un model de fotolii care să aibă ca și caracteristică principală stilul. Însă, dacă doriți fotolii pe care să vă petreceți timpul privind la televizor, atunci căutați modele confortabile și funcționale.

Fiți foarte atenți la dimensiunea fotoliilor pe care le alegeți. Este esențial ca acestea să se potrivească cu restul pieselor de mobilier din cameră. Dacă este interesant să amesteci stiluri, materiale sau finisaje, atunci când vine vorba despre mobilă a cărei dimensiuni nu se potrivește cu camera, nu ai ce să-i faci și cum s-o încadrezi în design. Atunci când alegi fotolii, nu încerca să cumperi altceva decât unul de calitate. Știm că există acele modele mai ieftine și ofertele pot fi foarte tentante în magazine, dar după ce le-ai cumpărat și ai avut mai mulți musafiri, fumusețea lor va dispărea subit. Atunci când investești într-o piesă de mobilier de calitate precum fotoliile sau canapeaua, acestea, pe lângă că vor arăta ca noi mult timp, vor fi fabricate și conform standardelor.

Șansele să achiziționezi niște fotolii perfecte cresc radical atunci când știi ce caracteristici trebuie să îndeplinească. Întrebările pe care trebuie să ți le pui sunt multe. Ce fel de perne să aibă? Unii preferă perne tari, alții pe cele mai moi. Vrei fotolii cu spătarul mai tare sau cu perne? Cât de înalte trebuie să fie? Înalt cât să îți poți rezema capul sau mai jos pentru a privi liber în cameră? Cât de lat să fie șezutul? Vrei fotolii cu husă sau fotolii cărora li se văd picioarele? Vrei să îți ridici picioarele pe lângă tine sau mai bine vrei un model cu taburet separat? Cât de înalte să fie brațele?

Întrebările sunt multe, dar magazinele de specialitate ne oferă atât de multe variante pe câte întrebări există. Odată ajunși acolo, îți recomandăm să încerci toate modelele de fotolii și apoi să iei o decizie. Încearcă să stai pe ele întocmai cum le-ai folosi acasă. Dacă nu te vei simți confortabil, vei știi că acel model nu ți se potrivește.

Ca să fiți sigură că faceți alegerea potrivită atunci când vine vorba despre fotolii, alegeți-le pe acelea care sunt ușor de manevrat și de mutat prin cameră. Ele trebuie să fie cât mai confortabile cu putință. În același timp, aspectul nu trebuie neglijat. Să nu uităm că pe lângă momentele petrecute alături de familie, vin serile în care avem musafiri, de aceea ele ar trebui să aibă o notă ușor elegantă. Ideal este să fie în ton cu canapeaua și să fie așezate în zona în care aveți măsuța de cafea.

Pentru a menține o notă liniștitoare, optați pentru fotolii în culori neutre și cât mai calde. În ceea ce privește materialul, ele pot fi din piele sau din ceva rezistent la uzură. Nu uitați că vor fi destul de des folosite și nu veți dori să le schimbați în fiecare an.

Înainte de a porni la cumpărături, vă las să vă inspirați din galeria noastră cu diverse modele de fotolii perfecte pentru living, dormitor etc.


Lasă un Comentariu...

*