Așa poți curăța eficient canapeaua de piele din living. Trucurile sunt garantate și testate

Ai acasă o canapea, sau mai multe, din piele și nu știi cum anume să o cureți și cum se întreține? Îți oferim noi câteva trucuri pentru ca minunata ta canapea să nu-și piardă strălucirea.

canapea de piele

Cel mai bun sfat pentru curățarea unei canapele din piele este să-l cureți folosind apă și săpun hidratant, o dată pe săptămână cu o cârpă moale.

Cele mai multe canapele din piele vor avea o textură finisată și este bine să folosești o cârpă ușor umedă, cu o cantitate mică de săpun blând, pentru a da o curățare rapidă. Cu toate acestea, asigurați-te că acea cârpa este foarte puțin umedă, altfel va rămâne o marcă de apă.

Odată ce a fost lustruită cu o spumă, șterge și lustruieștea pielea cu o cârpă uscată. Apoi, trateaz-o cu un balsam de piele chiar înainte de a se usca complet. În comerţ (în special în magazinele specializate de mobilier) vei găsi produse speciale pentru îngrijirea şi întreţinerea canapelelor din piele. Achiziţionează un balsam special şi utilizează-l după fiecare proces de spălare şi curăţare a canapelei. În acest fel canapeaua va arăta ca nouă, iar pielea va fi moale la atingere.

Întotdeauna testează mai întâi produsele de curățare. Alege o zonă a canapelei pe care nimeni nu o vede și așteaptă până se usucă pentru a vedea rezultatele înainte de a aplica produsul.

Pentru a reda curăţenia şi pentru a îndepărta mirosurile din canapeaua de piele, foloseşte un amestec format dintr-o cană cu apă şi o lingură cu bicarbonat de sodiu. Dublează cantitatea de bicarbonat dacă pui mai multă apă. Şterge canapeaua cu o lavetă înmuiată în această soluţie. Pielea de pe canapea va rămâne perfect curată, lipsită de mirosuri.

Aspiră întreagă suprafaţă a canapelei şi insistă în zonele în care se adună praf. Dacă ai unul, atașază un accesoriu cu cap subţire la furtunul aspiratorului. Astfel vei putea pătrunde mai uşor în zonele greu accesibile.

Atunci când nu reuşeşti să cureţi bine canapeaua din piele, eventual dacă observi mucegai pe ea, îndepărtează urmele respective cu o soluţie formată din apă şi spirt, ambele ingrediente adăugate în cantităţi egale.

Alte soluţii la care poţi să apelezi pentru a îndepărta cu succes petele încăpăţânate sunt: dizolvant fără acetonă, şerveţele umede pentru bebeluşi şi chiar pastă de dinţi, însă nu variantele sub formă de gel. Totuşi, testează înainte aceste produse pe o suprafaţă mai puţin vizibilă. De asemenea, ia în calcul că şerveţelele umede pot lasă anumite urme pe canapea.

Lasă un Comentariu...

*