Totul despre canapele

Am trecut de pasul în care ne-am ales stilul în care vrem să ne decorăm locuința. Am ales culorile, am făcut ultimele finisaje și urmează să adăugăm piesele de mobilier. Da, dormitorul știm deja cum vrem să arate, baia e deja amenajată, dar în living lipsește piesa principală: canapeaua. Ne informăm, facem un research amănunțit și tot nu știm ce să ne alegem. Ei bine, noi vă spunem tot ce trebuie să știi despre canapele și cum să le alegi.

Canapele (8)

Picture 7 of 7

Pare un proces destul de simplu, însă canapeaua trebuie aleasă cu mare atenție la detalii. Este locul în care te relaxezi, te întinzi la un film bun, citești sau chiar dormi, lucrezi și îți inviți prietenii la o seară de jocuri. Așadar, funcția cea mai importantă la canapele este confortul. Și, normal, pe lângă confort se ridică și problema aspectului.

Alegerea unei canapele este adesea un pas al amenajării pe care, de multe ori, îl omitem. Și nu pentru că nu e importat. Din contră! Din multitudinea de canapele pe care magazinele de specialitate le oferă, ni se pare că decizia va fi una ușor de luat. Și fiindcă, alegerea în sine necesită mai multă muncă decât ne-am fi imaginat, e bine să cunoaștem câțiva pași simpli pentru alegerea canapelei ideale.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să îl aveți în vedere este dimensiunea canapelei. Mai întâi faceți măsurătorile spațiului în care doriți să poziționați canapeaua și apoi stabiliți ce formă și cât de mare vreți să fie canapeaua. Numai prin respectarea acestui pas veți putea să vă alegeți, din miile de canapele, canapeaua potrivită, care nici să nu vă aglomereze camera prea mult, dar nici să nu fie o piesă de mobilier lipsită de importanță. Regula este ca dimensiunile canapelei să fie direct proporționale cu cele ale camerei.

Următorul pas pe care trebuie să îl faceți atunci când alegeți dintr-o multudine de canapele, este să vă puneți întrebarea: Cine va folosi canapeaua? În cazul în care aveți copii și/sau animale de companie, trebuie să aveți grijă ca materialul să fie unul rezistent, iar culoarea să fie una mai închisă, care să țină la murdărie. Dacă vrei doar să alegi o canapea pe care să te relaxezi, să citești sau să te uiți la un film, atunci restricționările nu sunt atât de numeroase.

Gândiți-vă la modul în care este construită canapeaua. Cea mai ușoară metodă pe care puteți să o puneți în aplicare atunci când încercați diverse canapele este să vă așezați pe ea. Și ca să vă asigurați că o să cumpărați o piesă de mobilier care să reziste pe o perioadă lungă de timp este să cunoșteți cele trei tipuri de sisteme de construcție la canapele: cu arcuri, cu perne și șezut din bureți și cel cu perne și șezut din spuma memory foam, care ia forma corpului.

Și umplutura pernelor ridică o problemă. Aceasta este importantă pentru a delimita gradul de confort al al canapelei. Umplutura de puf este varianta mai costisitoare, deși pernele se pot turti ușor și necesită să fie readuse la forma inițială. Cea mai răspândită variantă și cu niște costuri mai mici este umplutura artificială, care oferă fermitate pernelor indiferent de presiunea la care au fost supuse.

Și, bineînteles, detaliile de material, finisajele și culoare sunt elemente imporante atunci când îți alegi canapeaua. Deși pentru mulți acesta este primul pas pe care îl faci, vă recomand să lăsați alegerea culorii pentru final. Detaliile de finisaj includ mânerele, picioarele și spătarul, dar și tipurile de îmbinări de structură, iar decizia pe care trebuie să o luați ține de modul în care acestea sunt prezentate. Fie că sunt învelite în material, fie sunt lăsate la vedere, confortul trebuie să fie elementul definitoriu. Și da, în ceea ce privește materialul din care sunt făcute diverse canapele, gama de opțiuni este largă.

În final, orice canapea ai alege, indiferent de formă, culoare sau material, ea trebuie să se încadreze în stilul de design pe care l-ați ales pentru încăpere și, foarte important, să se potrivească personalității voastre.

Lasă un Comentariu...

*