Top 5 motive pentru a avea o canapea extensibilă în loc de pat

Vrei să amenajezi sau cauți soluții pentru eficientizarea spațiului în locuință? Canapeaua extensibilă este una dintre variantele pentru care poți opta, mai ales dacă ai o garsonieră în care spațiul reprezintă o problemă. Mai mult, canapelele extensibile sunt potrivite pentru un studio unde vrei să creezi un spațiu deschis și ai nevoie de fiecare colțișor din încăpere. Află, din articolul de mai jos, care sunt motivele pentru a avea o canapea extensibilă în loc de pat și ce avantaje aduce folosirea unui astfel de obiect de mobilier în locuința ta.

Sursa poza: Vivre

Canapeaua extensibilă salvează spațiul

Vrei să achiziționezi o canapea extensibilă? Atunci trebuie să știi că aceasta este mai eficientă decât patul, deoarece îți salvează spațiul și este ideală pentru un apartament sau o casă mică, deoarece îți oferă un pat de rezervă atunci când ai nevoie. Dacă ai o canapea extensibilă în sufragerie sau în dormitor și ai o familie mare, această soluție va fi perfectă și pentru momentele în care ai musafiri.

Găsești canapele extensibile pe vivre.ro, cu ajutorul cărora poți obține și spațiu suplimentar pentru stocarea lenjeriilor de pat, a pernelor sau a cuverturilor. Lipsa spațiilor de depozitare este o problemă des întâlnită, de aceea o canapea extensibilă este soluția care îți asigură spațiu suplimentar de a depozita obiecte. În acest fel, reușești să faci mai mult loc în debara sau în dulap, unde poți depozita haine.

Canapeaua extensibilă menține o ambianță deschisă în garsonieră

Canapeaua extensibilă îți va fi ajutor de nădejde într-o garsonieră de dimensiuni mici, deoarece se poate strânge și nu îți va ocupa atât de mult loc pe timpul zilei, păstrând o ambianță deschisă. În acest fel, îți rămâne loc să așezi și alte obiecte de mobilier sau decorațiuni în dormitor, care să întregească designul încăperii. Atunci când ai un pat ca piesă centrală de mobilier, acesta va fi prea mare în comparație cu spațiul limitat din garsonieră. Patul poate crea senzația că încăperea este mai mică decât în realitate și mult mai aglomerată.

Canapeaua extensibilă face loc pentru pasiunile tale

Dacă ai pasiuni care necesită un spațiu de lucru mai generos, canapeaua extensibilă te ajută să te bucuri de o încăpere deschisă, pentru că nu ocupă mult spațiu și poate fi închisă pe timpul zilei. Dacă pictezi, iar garsoniera devine un atelier pe timpul zilei, îți rămâne loc suficient și pentru șevalet, culori și pensule.

În afară de atelierul de lucru, canapeaua extensibilă îți oferă posibilitatea de a amenaja o cameră potrivită și pentru lucrul de acasă, în cazul în care ești antreprenor. Poți adăuga un mic birou de lucru de unde poți lucra pe timp de zi, fără să creezi o încăpere aglomerată.

Canapeaua extensibilă îți redă controlul asupra camerei de oaspeți

O cameră liberă pentru oaspeți, care este folosită rar, poate să capete o altă destinație atunci când nu ai musafiri. În această încăpere poți amplasa un birou de lucru, unde să te ocupi de sarcinile zilnice sau unde poți face teme alături de cei mici. Nu vei avea nevoie decât de un birou, pe care să așezi laptopul și alte accesorii utile și de un scaun comod. Biroul de acasă poate fi transformat cu ușurință într-o cameră de oaspeți atunci când ai nevoie, prin simpla folosire a unei canapele extensibile, confortabile.

Canapeaua extensibilă este mai ușor de mutat decât un pat

Un alt avantaj pe care îl aduce o canapea extensibilă implică ușurința cu care poate fi mutată sau transportată, spre deosebire de pat. De pildă, dacă ai un pat dublu, acesta trebuie demontat, pe când o canapea extensibilă nu presupune întotdeauna acest tip de efort. Chiar dacă trebuie să demontezi o canapea extensibilă, procesul este mai simplu și nu-ți ia mult timp.

Acesta este un beneficiu dacă locuiești în chirie, atunci când șansele de a avea propriul pat sunt puțin probabile. Dacă vrei să cumperi o canapea nouă, varianta unei canapele extensibile este de departe cea mai sigură, pentru că beneficiezi de modele de dimensiuni diferite ce pot fi plasate în diverse locuri din cameră și sunt ușor de montat și demontat.

Achiziționarea unei canapele extensibile reprezintă o decizie bună și o investiție extrem de utilă pe termen lung, în special dacă vrei să amenajezi o garsonieră. Alege un model cu un cadru rezistent și nu uita că orice canapea extensibilă poate fi făcută mai confortabilă cu ajutorul unei saltele adiționale (topper) dintr-un material care permite o bună aerisire.

Lasă un Comentariu...

*