Ghidul cumpărătorului – 4 criterii în funcție de care să-ți alegi canapeaua

Fie că te muți într-o casă nouă sau că a venit momentul să înlocuiești vechea canapea, un motiv trebuie să existe pentru care te interesează să descoperi care sunt criteriile în funcție de care să-ți alegi modelul potrivit din numeroasele tipuri de canapele existente pe piață.

4 criterii în funcție de care să-ți alegi canapeaua (1)

Picture 1 of 21


Extensibilă sau fixă, cu două sau mai multe locuri, colțare sau canapele modulare, de firmă sau ieftine, din piele sau materiale textile, variantele sunt multiple și fiecare din ele pot transforma într-un fel sau altul camera în care intenționezi să plasezi această piesă de mobilier.
Pentru ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor, să obții și un decor spectaculos, dar și un suport confortabil și relaxant, iată care sunt cele 4 criterii în funcție de care poți să-ți alegi canapeaua mult visată.

1. Dimensiunea

Înainte de costurile și materialele unei canapele ar trebui să te raportezi mai întâi la dimensiune. Dimensiunea canapelei va influența semnificativ aspectul încăperii unde urmează să o integrezi. Așadar, respectând proporțiile camerei optează pentru o canapea care să arate bine în acest spațiu, să nu fie nici prea mică, dar nici prea mare, să-ți permită să o muți pe alt perete dacă va fi vorba de o reamenajare și să-ți ofere posibilitatea de a-i oferi un partener de scenă, precum un scaun, taburet sau fotoliu. Dacă vei opta pentru o canapea simplă dreaptă, este foarte probabil ca dialogurile cu musafirii tăi să nu fie foarte agreabile în absența unor piese ca cele amintite mai sus.

2. Funcționalitatea

Cu toate că numărul variantelor pare să se fi redus considerabil după ce ai eliminat dimensiunile neavantajoase pentru spațiul tău, în continuare mai trebuie să ții cont de rolul pe care canapeaua ta îl va juca în camera de zi. Astfel, dacă aceasta trebuie să suplinească locul unui pat pentru musafiri, atunci musai trebuie să te orientezi către un model extensibil, cu două sau trei locuri. De asemenea, dacă obișnuiești să ai frecvent oaspeți, dar care nu rămân peste noapte o canapea cât mai lungă va fi extrem de utilă într-un astfel de spațiu, poate chiar un colțar sau o canapea modulară în formă de L, ori chiar două canapele mai micuțe, identice sau în stiluri ușor diferite.

Și pentru că vorbim de funcțiune, cu siguranță trebuie să ai parte și de ceva confort. Așadar, asigură-te că salteaua canapelei este suficient de comodă, că nu este nici foarte moale, cât să te scufunzi în ea, dar nici prea rigidă, cât să-ți amorțească oasele pe ea.

3. Materiale

În funcție de calitatea materialelor poți achiziționa canapele cu sume ce pot varia între 300 de lei și 3.000 de euro. Calitatea materialelor influențează costul de cumpărare. Astfel, ține cont de tot, de la structura de rezistență, care în cazul unui model de 300 de lei este realizată dintr-un lemn ce poate ceda după numai un an de la utilizare, și până la finisajul canapelei. Pielea naturală tot timpul va fi cel mai scump material, însă oare se merită o astfel de investiție mai ales dacă ai animale de companie, mai exact pisici? De asemenea, dacă vorbim de materiale textile este important ca acestea să se poată detașa pentru a fi spălate sau înlocuite.

4. Designul canapelei

Poate chiar primul aspect pe care trebuie să-l urmărești la o canapea este stilul său, forma sa. Pentru că nu este un obiect la care să renunți cu ușurință, să-l înlocuiești o dată pe sezon, canapeaua trebuie să se potrivească decorului locuinței tale de acum și de peste 3 ani, să zicem. În concluzie, orientează-te către forme cât mai cuminți, în culori cât mai neutre, cu huse detașabile. Având o structură neutră atunci poți cu ușurință să recreezi în camera ta de zi orice stil, de la clasic și până la rustic, de la minimalist până la industrial. Vei putea jongla cu ușurință cu restul elementelor din acest spațiu fără să fie nevoie să investești într-o nouă canapea prea curând.

sursa foto: homemakeover.in

Lasă un Comentariu...

*