De ce să optăm pentru canapele din piele?

Dacă vă aflați în căutarea unei noi canapele pentru una dintre încăperile din locuința dvs. Și nu știți care este cea mai bună alegere pe care urmează să o faceți din privința materialului, nu vă faceți griji! Știu că este foarte important să ne documentăm înainte de a porni la cumpărături, de aceea vă vom prezenta câteva aspecte pro și contra în ceea ce privesc diversele canapele din piele.

canapele din piele (1).jpg

Picture 1 of 6

Desigur, achiziționarea unei astfel de canapele din piele presupune, în primul rând, o investiție, dar și mult studiu de piață. Mai exact, există mai mulți factori importanți de care trebuie să ținem cont, factori precum stilul, designul sau prețul acestora.

Avantajele sunt multiple. Canapelele din piele sunt foarte frumoase, elegante și se pretează oricărui stil de amenajare interioară. Ele nu se pătează ușor, iar dacă se murdăresc se curăță foarte ușor. Ele sunt și mult mai rezistente la uzură decât cele din material textil. Nu își vor pierde proprietățile cu timpul, deci investiția este una foarte sigură.

Dacă aveți o casă de fumători, aceste canapele din piele sunt cea mai bună alegere deoarece nu se impregnează mirosurile din casă în material. Alte avantaje sunt legate de designul acestora. Mai exact, ele vor da tot timpul impresia de lux, elegantă, finețe și statut social înalt. Se potrivește atât într-o cameră sobră, clasică, cât și într-o încăpere decorată în stilul modern. Dacă pielea este ecologică, atunci sunt satisfăcute și dorințele ecologiștilor și cele ale iubitorilor de animale.

Dezavantajele sunt puține, însă există! Dacă aceste canapele din piele nu sunt îngrijite corespunzător, pielea naturală tinde să crape cu timpul mai ales dacă, razele solare acționează în mod direct asupra canapelei. De exemplu, cerneala, rujul, lacul de unghii sau vopseaua de păr vor deteriora pielea naturală de pe canapele, iar acestea nu vor putea fi curățate niciodată în totalitate. Se ține cont și de faptul că pielea este un material poros, ceea ce o face să se adapteze ușor oricărei temperaturi. Totuși, iarna acestea canapele din piele pot părea reci la prima atingere și vara destul de calde. Astfel, deși rece la prima atingere, după un minut se încălzește după temperatura corpului și devine foarte plăcută la atingere.

Singurul dezavantaj major al canapelelor din piele naturală rămâne prețul care nu este accesibili tuturor.

Desigur, canapeaua ajunge să se „învechească”, însă cu grație. Îngrijită corespunzător, cu soluții special create pentru întreținerea pielii, aceasta va arăta foarte bine ani de-a rândul, iar trecerea vremii îi va adăuga doar un plus de eleganță. Dacă este îngrijită cu atenție, această canapea ar putea fi chiar ultima pe care să o cumpărați. Ea va putea deveni o piesă de bază în căminul dvs. și se vor bucura de ea chiar și nepoții dumneavoastră.

În casele cu copii mici sau acolo unde sunt animale în casă, aceste canapele din piele nu sunt tocmai cea mai bună alegere. Ele se pot deteriora repete și reparațiile pot fi foarte costisitoare.

Pielea este și va fi tot timpul în topul celor mai populare materiale. Pe lângă faptul că este folosită în domenii precum îmbrăcămintea, încălțămintea sau tapițarea scaunelor de la mașină, canapelele din piele sunt la fel de populare. Acestea din urmă trebuie să fie confortabile, după cum am menționat mai devreme, indiferent de scopul pentru ca ai achiziționat-o inițial. Un motiv pentru care ai cumpăra un astfel de produs este faptul că pot ține mai mult timp și devin din ce în ce mai moi.

Lasă un Comentariu...

*