Cum alegi canapeaua perfectă în 4 pași simpli?

Mai întotdeauna îndreptată înspre televizor, canapeaua este o piesă de mobilier esențială pentru orice sufragerie. Reunește întreaga familie sau ne permite să stăm întinși pe o suprafață moale și confortabilă în timp ce urmărim programele preferate. Cu toate acestea, indiferent de utilizare, trebuie să ținem cont de mai multe considerente în alegerea ei.

4 repere care te vor ajuta să-ți alegi canapeaua rapid (1)

Picture 1 of 6

În cele ce urmează vă prezentăm 4 repere menite să vă ajute în alegerea rapidă a canapelei perfecte precum cea de aici.

1. Dimensiuni

Pentru a acomoda doi adulți și trei copii, o canapea trebuie să aibă în jur de 225 cm lungime, la care se mai adaugă și suporturile pentru brațe. În acest caz ne uităm la trei perne de șezut. Lățimea pernelor (adică dimensiunea măsurată de la spătar) nu ar trebui să depășească 90 cm, altfel membrii mai mici ai familiei vor avea probleme să își găsească o poziție comodă. Pentru că înălțimea poate să varieze destul de mult asigurați-vă că picioarele vă ajung la podea formând un unghi mai mare de 90 de grade atunci când vă așezați. Pe o perioadă îndelungată este deosebit de incomod să ne atârne gambele, și multe persoane nu iau în considerare acest lucru atunci când probează canapeaua în magazin.

2. Dimensiunile încăperii

Este cel puțin la fel de important să luăm în considerare spațiul disponibil atunci când alegem o canapea dintr-o gama de modele ca acestea. Într-o cameră mică o canapea de dimensiuni mari poate crea o atmosferă apăsătoare, în timp ce o canapea de dimensiuni mici va răpi din senzația de căldură pe care ar trebui să o ofere locuința dacă aceasta este plasată într-o cameră spațioasă. Dacă doriți să oferiți spațiului interior un aer oficial sau minimalist simțiți-vă liberi să alegeți ultima variantă.

Este recomandabil să măsurați bine spațiul de acasă și să respectați măsurătorile cu strictețe odată ajunși în magazin. Țineți minte că nu e tocmai ușor să vizualizați cum va apărea un obiect de mobilier într-o sufragerie ghidându-vă doar după cum arată în hala unui magazin de bricolaj sau doar analizând modelul pe un site de specialitate. De asemenea, aveți grijă ca sofaua cumpărată să încapă prin ușile pe care le aveți în locuință. Acest lucru vă va economisi mult timp și nervi.

3. Confort și fiabilitate

Este o concepție greșită că spuma pernelor ar trebui să fie inițial tare pentru a nu se deforma. Știm cu toții că aceasta “se lasă” și poate deveni cu timpul prea moale, însă depinde mai mult de calitatea materialului folosit decât de fermitatea inițială. Indiferent de calitate, toate umpluturile se înmoaie în primele săptămâni, așa că să nu vă așteptați ca fermitatea pe care o oferă în magazin să fie permanentă. Când vine vorba de deformări inestetice am avea așteptări prea mari din partea tehnologiei prezentului dacă am percepe ca acestea să fie în totalitate evitate.

Tot la capitolul confort și flexibilitate sunt de preferat canapelele cu perne separate, care nu sunt fixate permanent de structură. Acestea ușurează mult procesul de curățare și pot fi distribuite după preferință, în funcție de uzura fiecăreia. Tot din rațiuni de fiabilitate este important că husele să cedeze și să formeze cute atunci când vă așezați. Astfel materialul de umplutură vă fi scutit de un stres suplimentar. Orientați-vă spre huse care nu sunt fixate în capse.

Marea majoritate a experților recomandă canapele cu un cadru de lemn. Lemnul nu ruginește și oferă o suprafață mai puțin dură de contact în cazul accidentelor casnice.

4. Stil

De la sine înțeles, designul canapelei trebuie ales în funcție de restul mobilierului din încăpere. Ca o regulă generală, este indicat să vă orientați spre forme conservatoare, reținute, care nu se demodează practic niciodată. Culoarea canapelei nu trebuie neapărat să o imite pe aceea a mobilierului, însă este important să urmeze același ton. Dacă restul mobilei este în culori pământii, atunci alegeți-vă o canapea bej sau maro, culorile pastel merg bine cu alte pasteluri etc.

 

sursa foto: tandem.md

Lasă un Comentariu...

*