Cum alegi canapeaua pentru un living minimalist

Pentru un decor minimalist nu înseamnă că trebuie să alegi mobiler și accesorii care sunt simple, plictisitoare și ieftine.

Simplu, modern, de inspirație scandinavă înseamnă “less is more”.  Minimalismul te poate ajuta să îți construiești atmosfera pe care ți-o dorești, în care confortul și starea de relaxare sunt cele care predomină.

Culorile sunt frumoase, atunci când sunt folosite corect, într-o încăpere în care predomină mult albul, griurile deschide sau bejurile. Dar poți opta pentru o canapea din catifea verde închis sau roz prăfuit, verde mentă sau galben puternic. Este important să adaugi substanță în simplitate și poți face acest lucru chiar cu ajutorul canapelei pe care o vei alege pentru decorul tău scandinav din living.

Minimalismul înseamnă cât mai mult spațiu, obiectele inutile eliminate complet din decor și cât mai multă lumină, astfel încât să obții un mediu plăcut, confort și să îți facă plăcere să îți petreci timpul acasă. Livingul este una dintre cele mai importante încăperi din casă, iar canapeaua din această cameră își are rolul ei și mai important fiind locul în care întreaga familie se strânge pentru a sta la povești sau a urmări un film la finalul zilei.

Există câteva modele de canapele moderne living pe care le vei întâlni frecvent în livingurile decorate în stil minimalist. Însoțite aproape de fiecare dată și de câte o măsuță pentru cafea într-un model simplu, dar de mare efect, canapele dintr-un living minimalist au câteva caracteristici prin care se remarcă.

Canapeaua în formă de L

Atunci când casa ta nu are o altă încăpere pentru oaspeți, o alegere potrivită pentru living este canapeaua în formă de L. În loc să lași liber un colț al camerei, o astfel de canapea în formă de L va adăuga un loc în plus pentru musafiri, utilizând spațiul limitat mai optim. Modelul de canapea este potrivit și în casele unde există suficient spațiu.

Canapea cu spațiu de depozitare

Un mod inteligent de a economisi spațiul într-o încăpere este prin folosirea mobilierului multifuncțional. Poți face acest lucru inclusiv cu ajutorul canapelei care are spațiu de stocare.  Aceste spații de depozitare pot fi sub canapea sau în mânerele late ale acesteia. Modelele cu spații de depozitare sunt astfel concepute încât cine nu știe acest amănunt nu poate realiza că este mai mult decât o simplă canapea.

Canapele cu picioare drepte

Modelele de canapele care au picioare joase are trebui de asemenea luate în considerare pentru un living minimalist. Aceste modele sunt foarte simple, fără prea multe detalii și accente și au devenit emblematice pentru stilul minimalist.

Pe lângă canapeaua în stil minimalist pe care te decizi să o achiziționezi atunci când începi să decorezi livingul în stil scandinav, mai poți opta și pentru un fotoliu statement care va completa perfect decorul.

Găsești mobilier în stil scandinav, în linii minimaliste la Mozaiq Studio. Modele de canapele moderne, decorațiuni pentru fiecare încăpere, obiecte pentru servit masa și o mulțime de alte produse reprezentative pentru a recrea acasă atmosfera scandinavă pe care ți-o dorești te așteaptă la Mozaiq Studio.

Lasă un Comentariu...

*