Canapele pentru living – ce modele să alegem?

Canapeaua din living este, cu siguranță, elementul central al oricărei amenajări. Canapeaua este locul unde ne petrecem cel mai mult timp cu familia, locul în care citim sau ne relaxăm la un film bun. Tocmai aceste motive ne fac să alegem cele mai potrivite canapele pentru living, în așa fel încât să avem parte de ea cât mai mult timp.

Canapele pentru living (6).jpg

Picture 6 of 6

Aceste canapele pentru living fac parte din setul standard de mobilier cu care se mobilează aceste încăperi. Propunerea magazinelor de mobilier și decorațiuni interioare este atât de variată, încât, de multe ori, alegerea canapelei potrivite se transformă într-o provocare. Dar pentru un living decorat frumos, vă prezentăm câțiva pași de care să țineți cont atunci când plecați la cumpărături de canapele pentru living.

Primul criteriu de care trebuie să ținem cont este culoarea. Specialiștii recomandă culori neutre la aceste canapele pentru living, iar agumentele în favoarea acestei alegeri sunt câteva: îți va fi mai ușor să o accesorizezi cu diferitele accente de culoare, precum pernele sau pledurile colorate. Aceste elemente de decor se pot schimba foarte ușor, în așa fel vei da mereu un aer proaspăt livingului. Dacă totuși vrei neapărat o canapea în culori tari, atunci ai grijă ca acestea să nu intre în conflict cu restul amenajării. Pentru acest aspect, nu trebuie omis nici rolul decorativ al canapelei din livingul dumneavoastră. Foarte importantă este și calitatea stofei din care este realizată tapițeria. Puteți alege din dintr-o varietate de canapele pentru living tapițate cu pluș, piele sau piele ecologică în diverse combinații cromatice.

Indiferent că vorbim de piele sau de un material textil, canapeaua trebuie să fie rezistentă în timp și să se întrețină ușor cu produsele destinate curațeniei. Mai nou, au apărut materiale tratate care nu absord lichidele sau de pe care petele de pix sau carioca se șterf cu o simplă cârpă umedă. Atunci când alegi canapeaua, încearcă să faci nu te gândești atât de mult la preț și să o privești ca pe o investiție de viitor.

Un alt model de canapea foarte popular este cel dotat cu perne și saltele dehusabile. Acest model va permite să schimbați aspectul canapelei prin înlocuirea periodică a huselor.

Confortul zilnic este un alt aspect de care trebuie să ținem cont atunci când facem alegeri în legătură cu orice tip de canapele pentru living. Pentru un confort sporit, în ceea ce privește o piesă de mobilier atât de folosită precum canapeaua, alege să testezi câteva modele înainte de a te decide. Fii atent/ă la umplutura pernelor, adâncimea șezutului și înălțimea spătarului. Un șezut mai adânc înseamnă mai mult confort, la fel și un spătar mai înalt de care poți rezema câteva perne moi.

În cazul în care ați optat pentru o canapea extensibilă (pentru mai multe informații legate despre acest tip de canapele pentru living intră aici), trebuie să fim atenți și la saltea. După ce ai testat sistemul de extindere, fii atent/ă la saltea. Una de calitate superioară, din spumă elastică îți va oferi confortul unui pat normal și nici nu se va uza într-un timp scurt.

Spațiul pentru depozitare este un element de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un model de canapele pentru living. Cu toții ducem lipsă de spațiu în locuințele noastre, dar partea bună este că sunt diferite soluții practice care ne ajută în acest sens. Acele modele de canapele pentru living care au un spațiu pentru depozitare pot fi ideale pentru cei care nu au unde să ascundă pernele, pilotele sau hainele mai groase de iarnă atunci când nu e nevoie de ele.


Lasă un Comentariu...

*