Canapele extensibile – soluția pentru spații mici

Avantaje și dezavantaje întâlnim în orice situație. Că iubim mobila albă, dar este greu de întreținut, că ne-am îndrăgostit de o comodă superbă, dar nu ne-o putem permite sau că am găsit canapeaua perfectă, dar nu dispunem de suficient spațiu în living sau dormitor pentru ea, toate lucrurile au anumite avantaje, dar și dezavantaje. Cei drept, uneori dezavantajele sunt mai multe. Nu vă pierdeți speranța! Soluții se găsesc! Spre exemplu, pentru spațiul insuficient, soluția este simplă și poartă denumirea de canapele extensibile.

Canapele extensibile (5)

Picture 5 of 5

Cu toții știm că aceste canapele extensibile sunt o soluție ideală pentru dormitoare cu dimensiuni reduse. Motivul este reprezentat de faptul că dimineața canapeaua poate fi strânsă, eliberându-se astfel spațiul. Pare că există doar avantaje pentru aceste tipuri de canapele extensibile: ele oferă spațiu, un loc de dormit, se regăsesc într-0 varietate de stiluri, culori sau materiale și mai sunt și accesibile ca preț. Această acțiune zilnică influențează foarte mult durata de viață a unei astfel de canapele. Totuși, chiar de ai nevoie de o canapea „pat” pentru dormitor, sau de o canapea pentru sufragerie, pe care să îți primești musafirii sau să îți ofere și un loc în plus de dormit, canapelele extensibile sunt cea mai bună alegere.

Canapelele extensibile sunt piese de mobilier practice, cu diferite stiluri și dimensiuni. În funcție de spațiul de care dispui, de buget și de preferințe, poți alege să achiziționezi canapele mici, medii, mari sau chiar king size. Și fiindcă aspectul este un alt element de care ținem cont atunci când ne decorăm locuința, poți alege dintr-o varietate de stiluri de canapele extensibile, de la stilul tradițional, contemporan la cel clasic sofisticat.

Aceste canapele există în magazinele de specialitate în două tipuri, în funcție de modul de extensie. Astfel, poți opta pentru canapele extensibile care se deschid pe lungime, sau canapele extensibile care se deschid pe lățime. Acest mod de deschidere este caracteristic modelelor cu trei locuri, care au o lungime ce permite unei persoane de întălțime medie să doarmă pe ea. Dezavantajul îl reprezintă faptul că toată greutatea celor care dorm este preluată de un element care are lungimea canapelei. De aceea, durata de viață la aceste canapele extensibile este influențată de greutatea persoanelor care le vor folosi ( desigur, acest lucru este valabil și la alte piese de mobilier). Tocmai din acest motiv, aceste canapele sunt destinate pentru maxim două persoane.

Acele canapele extensibile care se deschid pe lungime sunt mai puțin rezistente, însă dacă nu sunt folosite zilnic, ele pot avea o durată de viața destul de mare. Deși sunt create pentru două persoane, ele permit folosire, în caz de nevoie, și de către trei persoane. Aceste canapele extensibile care se deschid pe lungime sunt și ele, la rândul lor, de două feluri: cele care au elemente extensibile în spătar și au dezavantajul unui spătar voluminos, deseori neatractiv din punct de vedere vizual. Al doilea model are elementele extensibile într-o ladă sunt canapea.

Pernele de pe canapea joacă și ele un rol deosebit de important. În funcție de calitatea acestora veți putea avea un somn liniști. De aceaa, trebuie să aveți mare atenție la materialul din care sunt realizate. Unul dintre cele mai bune materiale este poliuretanul de înaltă densitate, care asigură și menține forma pernei în timp.

Ei bine, în funcție de necesități și preferințe, dar și de informațiile prezentate în acest articol, puteți lua o decizie care să vă mulțumească.

Lasă un Comentariu...

*