Canapele cu rafturi

Idee pe care v-o prezint, canapele cu rafturi sau spații de depozitare, și nu sub ele, nu este vreo inovație de ultim moment, dar este extrem de practică și atractivă ce ar putea să se dovedească salvatoare pentru mulți dintre voi.

 

canapele cu rafturi (1)

Picture 1 of 8

Personal, încă de pe vremea când îmi renovam apartamentul mă gândeam la o soluție de genul acesta.

Faptul că livingul meu este deschis, comunică cu bucătăria, că spațiul este mai mult lung decât lat, permitea integrarea unei astfel de canapele cu rafturi.

Astfel, reușeam să creez o departajare vizuală între cele două zone, iar canapeaua nu ar fi părut pur și simplu aruncată sau uitată în mijlocul camerei. Mai mult, avea două fețe, pe o parte (în bucătărie) aveam o mini bibliotecă, pe partea cealaltă descopeream confortul unei canapele poziționată corect fața de televizor. Între timp am găsit o altă soluție, însă gândul mi-a rămas la aceste canapele cu rafturi.

Astăzi, când apartamentele parcă devin din ce în ce mai mici, și trebuie să ne limităm la aceste suprafețe reduse pentru a depozitat tot felul de obiecte, fără a afecta aspectul general al căminului nostru, canapelele cu rafturi sau canapelele altfel, cum îmi place mie să le spun, sunt pur și simplu geniale. Îți permit să depozitezi cărți, dacă vrei să ai volumele preferate aproape, reviste, vaze cu flori pentru animarea atmosferei, CD-uri sau DVD-uri ori alte decorațiuni pe care efectiv nu mai ai loc unde să le așezi.

Aceste canapele cu rafturi pot fi făcute la comandă sau puteți voi înșivă să dați naștere unui astfel de model, dacă stați bine la capitolul bricolaj, ori puteți, simplu, să asociați unei canapele o comodă sau niște rafturi pe care le-ați achiziționat separat. Important este să existe o oarecare concordanță între ele, să facă parte din același tablou.

Dintre cele 7 idei prezentate în galeria foto, mie îmi place canapeaua din lemn, pe care o văd foarte natural pe o verandă, într-o grădină sau de ce nu într-un balcon suficient de mare care să permită integrarea acesteia.

Astăzi canapelele nu mai sunt la fel de simple ca în urmă cu vreo douăzeci de ani, sunt originale, au personalitate.

Vouă care vă place cel mai mult și în ce decor/cameră ați vedea-o integrată?
Sursa foto: www.apartmenttherapy.com, www.pinterest.com, www.makmis.com, ww.venhome.com


Lasă un Comentariu...

*