Saltele ortopedice- soluția unui somn sănătos

Care este secretul unui somn bun? O saltea de calitate! Tuturor ni se întâmplă să ne trezim mai obosiți, cu dureri de spate sau de gât și cu o stare de disconfort, toate datorate unei saltele nepotrivite. Însă nu trebuie să vă faceți griji! Cu ajutorul unei saltele de calitate, puteți să vă treziți cu zâmbetul pe buze în fiecare dimineață. Așadar, haideți să discutăm despre cele mai bune saltele ortopedice și cum să le alegem corect.

Saltele ortopedice (1).jpg

Picture 1 of 4

În momentul în care cumperi o saltea ortopedică trebuie să ai în vedere faptul că de calitatea acesteia depinde modul în care te odihnești. În consecință, va fi influențată și sănătatea ta pentru o perioadă lungă de viață. De aceea este important să alegi un specialist în produse destinate somnului care îți va oferi consiliere în alegerea celei mai potrivite dintre toate aceste saltele ortopedice. Dacă nu vrei să apelezi la un specialist, e bine să ai în vedere câteva criterii atunci când îți alegi salteaua ortopedică: nevoile tale specifice, dacă dormi singur/ă sau cu un partener, diferența de înălțime și de greutate dintre voi, dacă ești o persoană friguroasă sau, dimpotrivă, una călduroasă și dacă suferi de diverse alergii.

Fiindcă zi de zi suntem expuși numeroaselor situații stresante și tensionate, este important ca în timpul somnului să ne relaxăm corpul și să se regenereze suficient. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unei saltele relaxa clasice, cu plasă de arcuri.

Avantajele unor saltele ortopedice clasice, pe arcuri, de tip relaxa sunt multiple. Ele oferă un suport necesar, exact în locurile în care corpul are nevoie, mențin coloana vertebrală în poziție corectă, favorizează circularea aerului și elimină umiditatea și, în general, asigură un nivel maxim de relaxare și satisfacție.

Indiferent de modul de integrare al arcurilor în orice tip de saltele ortopedice trebuie să avem în vedere, întotdeauna, pe lângă gradul optim de confort, și proprietățile medicale, respectiv o susținere corectă din punct de vedere anatomic a coloanei vertebrale și relaxarea musculaturii, proprietate ce va genera un somn adânc, odihnitor și revigorant. Aceste criterii diferă în cazul persoanelor cu probleme la nivelul coloanei vertebrale, caz în care sunt recomandate saltele ortopedice foarte rigide.

Atunci când este vorba despre copii sau adolescenți, trebuie să avem în vedere și alte criterii, pe lângă cele menționate mai sus. Coloana vertebrală a unui copil sau adolescent este foarte fragilă, de aceea, întrebuințarea unei saltele nepotrivite poate duce la deformări ale coloanei vertebrale. De obicei, este de recomandat ca orice tip de saltele ortopedice alegem, acestea să aibă un grad de rigiditate mediu spre ferm. O saltea de calitate relaxează mușchii și contribuie la o bună circulație a sângelui. La ora actuală, specialiștii sunt de părere că cele mai performanțe saltele ortopedice pe arcuri sunt cele de tip pocket spring, cu arcuri independente care se împachetează individual, în săculeți confecționați special.

În general, cumpărarea unei saltele poate fi un proces simplu dacă ținem cont de aceste aspecte importante. Cele mai întâlnite probleme sunt cele cauzate de acarieni, bacterii microscopice, care pot provoca alergii și probmele respiratorii. De aceea, atunci când o cumpărați orice saltea otopedică, asigurați-vă că este tratată antistatic, antibacterian și antifungic.

Nu uitați de raportul calitate – preț. Înainte de a cumpăra orice saltea, aflați care sunt proprietățile acesteia și comparați-le cu cele ale altei saltele din aceeași clasă. De multe ori se întâmplă ca saltelele ortopedice ce au caracteristici similare, să fi diferite la preț, în funcție de distribuitor sau de marcă.


Lasă un Comentariu...

*