Saltele de pat pentru un somn bun

Alegerile fac parte din viața noastră. Și nu orice fel de alegeri, alegerile potrivite! Nu cred că ne-am aventura într-o expediție de cățărat fără încălțămintea potrivită. La fel cum nu ne-am duce cu cortul fără, bineînțeles, cort 🙂 Deseori, nu dăm importanță unor lucruri care ni se par „normale”. La fel cum, de multe ori, când avem de ales între o multitudine de saltele de pat, nu luăm tocmai decizia potrivită.

Saltele de pat (1)

Picture 1 of 4

Un somn bun ne influențează starea pe care o avem pe parcursul unei întregi zi. Ne ajută să ne păstrăm o atitudine pozitivă și să fim cât mai sociabili, astfel că performanțele noastre cresc. Dar cum să facem să ne trezim zilnic cu zâmbetul pe buze? Adesea, nu dăm importanță saltelei chiar dacă știm că este esențială pentru starea noastră de bine, dar și pentru sănătate. Asta chiar dacă studiile demonstrează că majoritatea oamenilor consideră alegerea unei saltele confortabile direct proporțională cu un somn odihnitor.

O treime din viață ne-o petrecem în pat, așa că salteaua are un rol important pentru sănătatea ta. Milioane de oameni nu reușesc să se odihnească , iar acest lucru poate duce la apatie, probleme de memorie sau neputința de a face anumite lucruri. Și fiindcă magazinele de specialitate au o multitudine de saltele de pat din care să alegi, de ce să îți petreci ziua crescând? Trebuie doar să știi câteva mici trucuri pentru o alegere perfectă!

În primul rând, dimensiunea saltelei trebuie să se potrivească cu patul ales. Fie că este unul single, dublu sau king size, înainte de a achiziționa saltele de pat, aflați dimensiunile exacte ale patului/paturilor.

Calitatea trebuie să fie un element deciziv în alegerea saltelei potrivite. Atunci când vă hotărâți să cumpărați un asemenea articol, este important ssă vă informați asupra companaiei de la care o procurați.

Materialul din care sunt confecționate aceste saltele de pat este un alt aspect de care trebuie să țineți cont. Materialul trebuie să se adapteze formei corpului și să ofere confort termic. Optați pentru materiale naturale, precum mătasea sau bumbacul, tratate antistatic sau antibacterian, care asigură un grad optim de igienă. Mai trebuie ținut cont și de anotimp. Pe durata verii, salteaua trebuie să nu stimuleze apariția transpirației și să disperseze căldura, pe când, în timpul iernii, trebuie să o păstreze.

Atunci când vorbim despre compoziția structurii interne, saltelele pot fi cu arcuri, latex, spumă poliuretanică, apă sau aer. Deși ultimele două nu sunt atât de mult utilizate, cele pe arcuri, realizate din oțel indeformabil, sunt foarte populare. Aceste saltele de pat au o elasticitate mare și oferă izolație termică mai bună decât pentru celelalte. Saltelele din latex au o durată de viață mai îndelungată ca cele pe arcuri și prezintă performanțe ridicate de confort. Ele au funcții ortopedice, oferindu-i coloanei vertebrale o poziție corectă. Latexul permite o bună circulație a aerului și favorizează evaporarea umezelii.

Saltelele de pat trebuie să fie elastice și, în același timp, tare, pentru a satisface cerințele ergonomice ale fiecărei persoane. Spațiul format între zona lombară și saltea trebuie să aibă dimensiunea unei pale. Dacă mâna nu poate fi introdusă în acea zonă, înseamnă ca salteaua este prea moale, iar dacă golul este mare, înseamnă că salteaua este prea tare.

După ce acești pași au fost parcuriși și ați reușit să faceți alegerea ideală în legătură cu aceste saltele de pat, ați ales-o pe cea care vi se pare potrivită, ar trebui să vă bucurați cât mai mult timp de ea. De aceea, aveți în vedere că o saltea rezistă de la opt la zece ani pe o suprafață fixă și de la 10 la 15 ani pe o suprafață flexibilă.

Lasă un Comentariu...

*