Cum alegem o saltea gonflabilă?

Dacă există dimineți în care te-ai trezit mai obosit decât te-ai culcat, dacă îți simți spatele încordat sau chiar anchilozat, cel mai probabil este ca salteaua să fie de vină. Alegerea unei saltele ideale nu este una tocmai ușoară. Alegerea o faci în funcție de dorințele pe care le ai și în funcție de ce te altepți de la o saltea. Unii preferă o saltea ergonomică, alții una gonflabilă. Ce-i drept, nu cumperi o saltea gonflabilă pentru a dormi pe ea în permanență, ci pentru a o avea în cazul în care ai musafiri sau pentru ieșirile în aer liber.

Saltea gonflabilă (1).jpg

Picture 1 of 4

Precum se știe deja, o saltea gonflabilă nu este un produs pe care să îl folosești la nesfârșit. De aceea, mulți dintre noi ne puntem întrebarea dacă merită, sau nu, să investim într-o saltea gonflabilă, mai ales că acest tip de saltea are anumite condiționări de folosire. Cu toate acestea, o saltea gonflabilă este un bun necesar la casa omului, mai ales în momentele în care avem nevoie de un pat în plus atunci când avem musafiri.

Atunci când alegem o saltea gonflabilă trebuie să avem în vedere anumite aspecte. Bineînțeles, vârsta și starea de sănătate sunt doar doi dintre factorii de care trebuie să ții cont atunci când alegi orice tip de saltea. Ea trebuie să îți ofere sprijin într-un mod uniform și nu există saltele optime universale. Modul de amplasare, natura suportului pe care ea va sta, dar și condițiile de utilizare sunt extrem de importante pentru o saltea gonflabilă. Alegerea unei saltele în funcție de modul de amplasare devine extrem de importantă când facem referire la dimensiuni.

Există saltele pentru o singură persoană, cu pompă de picior încorporată, există saltele de două persoane, sau saltele care se pot transforma în fotolii sau canapele mai mici, pe care le poți dispune în anumite locuri din cameră.

Modul în care utilizăm o salte gonflabilă poate reprezenta un criteriu de alegere deoarece este foarte importantă perioada în care alegem să folosim acest produs. Înainte de a cumpără o astfel de saltea trebuie să ne decidem asupra unor criterii: câte persoane o vor utiliza, pentru ce perioadă de timp se va folosi salteaua, va fi o utilizare frecventă, sau doar una temporară?

Suportul saltelei gonflabile este un produs care necesită o atenție specială și constituie un criteriu de alegere. Deși este fabricată dintr-un cauciuc destul de rezistent la întindere, în ceea ce privește înțeparea lucrurilor capătă valențe noi. De exemplu, o saltea gonflabilă nu va fi amplasată peste scânduri care au așchii sau peste suprafețe care prezintă colțuri.

Materialul este un alt punct important în alegerea unei saltele gonflabile. El poate rezista doar o perioadă limitată la aceste criterii, însă dacă avem în vedere amplasarea saltelei pe suprafețe netede, fără pericole, atunci ea va fi în siguranță, iar confortul nostru va fi sporit.

Producătorii specifică pe ambalajul acestor produse faptul că ele trebuie folosite cu atenție și că nu trebuie să facem o obișnuință din a le utiliza. Acestea se pot uza în timp în cadrul în care utilizarea este zilnică, însă nu se ajunge până la o defectare totală. Este bine ca o saltea gonflabilă să fie folosită atunci când apare necesitatea unui pat în plus sau la ieșirea în aer liber, cu cortul.

Utilitatea unei saltele gonflabile este una considerabilă, ne-am dat seama de acest lucru. Cu toate acestea este bine să fim precauți și să avem în vedere specificațiile producătorilor, dar să alegem un produs care să se identifice cu nevoile pe care le avem.


Lasă un Comentariu...

*