Tot ce vrei să știi despre paturi

Filozofii din secolul al XIX-lea susțineau că somnul apare doar atunci când mintea ne este golită de gânduri. Însă, în epoca modernă, somnul nu mai pare atât de necesar (de obicei pentru workaholici). Timpul petrecut în pat a devenit din ce în ce mai redus, de aceea, indiferent de orele petrecute în el, somnul trebuie să fie cât mai ușor și mai profund posibil. Așadar, trebuie să luam cea mai bună decizie atunci când vine vorba de paturi.

Paturi (1)

Picture 1 of 4

Alegerea unui pat, din multitudinea de paturi prezentate de magazinele de specialitate, nu este doar o problemă care ține de designul interior. Desigur, aspectul unui astfel de obiect de mobilier este important și contează dacă este în concordanță cu stilul ales pentru dormitor, mai ales că patul va deveni piesa centrală a încăperii. Întrucât somnul este o activitate primordială în viața fiecărui om, este esențial ca patul să fie comod, încăpător și odihnitor. Iar dacă în privința orelor pe care le petrecem dormin, alegerea patului nu are niciun cuvânt de spus, în ceea ce privește calitatea somnului, confortul oferit de diverse paturi este crucial.

Există o multitudine de posibilități pentru ca fiecare om să fie mulțumit cu tipul de pat ales. Trebuie să ținem cont de spațiul pe care i-l alocăm și cât de spațios este dormitorul. În cazul unui dormitor micuț, un pat ce se poate transforma în canapea pare alegerea ideală. Pe de altă parte, mai există și varianta unui pat rabatabil, extrem de ușor de împins înapoi în perete și nici nu mai trebuie să stăm în fiecare dimineață să-l aranjăm. Cu o singură mișcare putem crea mai mult spațiu.

Dacă ești fericitul posesor al unui dormitor foarte spațios, magazinele de specialitate au diverse oferte de paturi supradimensionate, care mai de care mai frumoase. Patul poate fi poziționat în centrul camerei, iar pentru un plus de romantism se poate adăuga un baldachin drapat cu perdele din materiale prețioase sau transparente.

De aceea, nu doar dimensiunea încăperii este un aspect de care trebuie să ținem cont, trebuie avută în vedere și dimensiunea utilizatorului. Dacă aveți de ales dintr-o mulțime de paturi, trebuie să știți acesta trebuie să fie cu cel puțin 10-15 cm mai lung decât cel mai înalt dintre parteneri. Pentru a identifica lățimea optimă a unui pat, este recomandat ca ambii parteneri să se întindă pe pat, unul lângă celălalt, cu mâinile sub cap și cu coatele în exterior.

Este recomandat ca atunci când mergeți la cumpărături de paturi să fiți atent și la calitatea saltelei. Încercați cât mai multe saltele, așzațivă pe cât mai multe tipuri de pat, de preferat în poziția somnului, și stați suficient de mult în acea poziție pentru a vă da seama dacă, atât patul, cât și salteaua, sunt cele mai potrivite alegeri. În plus, evitați să mergeți la cumpărături atunci când sunteți obosiți, pentru că toate opțiunile vi se vor părea confortabile 🙂 (despre cum să îți alegi salteaua potrivită vom vorbi în articolele viitoare).

Există tot soiul de tipuri de paturi. Însă, dacă vreți ca patul să fie piesa centrală a dormitorului, puteți alege unul care să creeze un impact puternic, de genul unuia cu cadru metalic. Pentru o atmosferă calmă, de liniște și echilibru, optați pentru un pat jos, de inspirație asiatică.

Dacă vreți să schimbați aspectul dormitorului sau pur și simplu v-ați săturat de patul vechi, a venit momentul în care achiziția unuia nou devine alegerea ideală.


Lasă un Comentariu...

*