Paturi suprapuse – o alegere ideală?

Se spune că majoritatea oamenilor a trecut prin experiența camerelor cu paturi suprapuse. Fie în copilărie, atunci când împarți camera cu fratele/sora, sau chiar în timpul studenției în care camerele de cămin găzduiesc multe astfel de paturi. Eu, din păcate sau din fericire, depinde de fiecare, nu am avut prilejul acesta. Însă, ce trebuie să recunosc e că sunt foarte utile. Și unele foarte frumoase.

Paturi suprapuse (1)

Picture 1 of 5

Aceste paturi suprapuse au devenit cea mai folosită soluție pentru a valorifica spațiul în orice tip de cameră. Și aici nu ma refer doar la cele de copii! Datorită multitudinii de avantaje, aceste paturi sunt soluția salvatoare atunci când în casă locuiesc mai mulți oameni decât numărul de camere. Paturile suprapuse dau posibilitatea de a crea două spații diferite într-un singur loc. Uneori, aceasta este singura soluția într-un aparament mic sau o garsonieră. Cu ajutorul acestor paturi suprapuse se pune în valoare și tavanul, acel spațiu dintr-o cameră pe care nu îl folosim. Respectând înălțimea minimă necesară, puteți avea două paturi în aceeași cameră, fără a pierde din spațiul disponibil pentru joacă sau pentru studiu.

Este și mai ieftin să cumperi paturi suprapuse decât cele pentru o singură persoană. Motivul pentru prețul scăzut este că nu trebuie să achiziționezi mai multe baze de pat. Mulți oameni au fost de acord că, prin schimbarea aranjamentului de dormit, au făcut economii. În cazul paturilor suprapuse, tăbliile sunt incorporate, de acea nu mai trebuie să cumperi nici tăblie pentru cap. Iar dacă trebuie să ai grijă de o persoană cu anumite probleme de sănătate, paturile suprapuse sunt o variantă ideală. Vei putea fi alături de ei pe tot parcursul nopții și nici nu vei pierde spațiu din încăperea respectivă. Patul de jos poate fi folosit și ca punct de lucru, în timp ce în patul de sus poți să dormi. Varianta se recomandă doar celor care nu au o casă destul de mare și nici nu îi deranjeze să lucreze din pat.

Materialul din care se realizează aceste paturi suprapuse nu trebuie să fie neapărat lemnul, la fel cum nu este absolut necesat ca acestea să fie așezate pe podea. Există soluții de a le ridica și de a folosi spațiul câștigat în urma acestei acțiuni. Dacă vorbim despre camere de copii (pentru că să fim serioși, acestea sunt încăperile în care aceste tipuri de paturi sunt cele mai populare), în funcție de vârsta acestora, spațiul de sub pat se poate folosi pentru jocuri sau se poate amenaja un mic birou, în cazul în care sunt adolescenți. Paturile pot să aibă incorporate anumite balustrade metalice sau scări minimaliste.

Alegerea unui pat etajat dă sentimentul de intimitate și vă ajută să vă feriți de privirile tuturor care întră în acea cameră. Aveți de unde alege! Există o varietate de materiale și culori care să se potrivească cu restul camerei astfel încât, chiar dacă sunt create două spații distincte, să existe armonie și continuitate estetică.

Un alt avantaj al acestor paturi supraetajate este siguranța. Nu trebuie să vă faceți griji în privința vârstei minime pe care trebuie să o aibe copii pentru a dormi într-un astfel de pat. Măsurile de securitate, pentru prevenirea accidentelor, cu care sunt prevăzute aceste structuri sunt fiabile chiar și pentru copilașii cu somnul foarte agitat.

Nu știu dacă paturile suprapuse sunt, sau nu, alegerea perfectă, însă un lucru este cert: sunt o variantă practică care te ajută să economisești bani și spațiu.

10 Responses to “Paturi suprapuse – o alegere ideală?”

Read below or add a comment...

 1. Stamin Nicoleta says:

  Cât costă modelul din imagine?

 2. ariana says:

  Cat costa?

 3. Cojocaru Emi says:

  Cat costa ?

 4. velea gianina says:

  Ma intereseaza sa cumpar patul din poza 3 . De unde il pot procura , cay costa si daca se pot faca mici modificari.

 5. velea gianina says:

  Ma intereseaza sa cumpar patul din poza 3 . De unde il pot procura , cay costa si daca se pot faca mici modificari.

 6. bogdan says:

  Ma intereseaza patutul din prima poza, daca putem schimba culorile si ce inalrtime are

 7. Galis says:

  Nu stiti nimic despre aceste paturi?Pret,de unde se pot comanda?

 8. Scintei Anca says:

  Buna seara! As vrea sa stiu marimea si pretul la poza nr. 3, daca se poate va rog frumos. Multumesc si o seara buna!

 9. branisavlevici says:

  ce pret are patul din imaginea 1?

 10. Halvaei says:

  Bună ziua! Ce preț are patul din imaginea 1?Cum comand?

Lasă un Comentariu...

*