Lemn sau metal. Care este materialul perfect pentru rama de pat?

Patul este piesa de mobilier cu care oamenii intra cel mai mult in contact. Orice om isi petrece minim 7-8 ore in pat, recuperand energia pierduta de-a lungul zilei si obtinand binemeritata relaxare.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/aRT5UCf2MYY

Un pat de buna calitate este un pat care poate sa ofere sustinerea necesara, poate asigura confort si de ce nu, poate sa ofere un impact vizual foarte bun.

Partea vizuala este acoperita foarte bine de miile de modele de rame pat din lemn sau metal, care pot multumi gusturile oricarei persoane. Cum poate fi acoperita partea practica insa? Cum se alege materialul din care este construit patul?

Cele mai populare paturi sunt realizate din lemn sau metal

Conform celor de la Rame-Pat.ro, cele mai populare paturi sunt construite fie din lemn, fie din metal. Ambele variante pot oferi avantaje si dezavantaje:

Patul din lemn. Are marele avantaj de a arata foarte bine. Este folosit inca din cele mai vechi timpuri de oameni si poate sa fie extrem de rezistent in timp. Cei care isi doresc un pat extrem de placut din punct de vedere estetic, este bine sa opteze pentru un pat din lemn. Din pacate, o astfel de varianta poate sa fie destul de costisitoare (mai ales daca alegi lemnul masiv) si are nevoie de ingrijire in timp. Pentru a-si pastra proprietatile, patul din lemn trebuie sa fie vopsit frecvent, trebuie sa fie curatat si trebuie sa fie protejat.

Lemnul este, asadar, o optiune excelenta. Pentru paturi cu somiere de lemn (elementele care ofera sustinere), este indicat sa se mizeze intotdeauna pentru lemn masiv, deoarece MDF-ul sau alte variante de lemn pot sa nu fie tocmai rezistente in timp.

Se poate opta pentru o multime de tipuri de lemn pentru constructia patului: cedru, pin, mesteacan, cires, abanos, mahon, etc. Este bine sa se tina cont de toate detaliile, chiar si de cele mai marunte inainte de o achizitie.

Patul din metal. Este din ce in ce mai popular in ultimii ani deoarece reuseste sa ofere o sustinere foarte buna la costuri minime. Nu are nevoie de ingrijire si poate oferi o flexibilitate foarte mare. Spre exemplu, se poate opta pentru o somiera rabatabila realizata din metal, care sa asigure flexibilitate maxima in utilizarea spatiului de sub pat. Patul din metal este rezistent, se manevreaza cu usurinta, este mai ieftin decat patul din lemn si se integreaza perfect intr-un stil modern.

Se poate opta pentru numeroase tipuri de metal, care mai de care mai interesante: aluminiu, alama, bronz sau fier forjat.

Exista si varianta unor paturi realizate dintr-o combinatie de lemn si metal. Pentru somiere, spre exemplu, combinatia dintre lemn si metal este cea mai atractiva, deoarece aduce o parte din avantajele fiecarui material.

Este foarte important sa se aleaga cu mare atentie materialul din care este realizat patul si sa se tina cont de micile detalii: sa ofere sustinere, sa nu scartie si sa aiba dimensiunile corecte. In felul acesta se poate obtine un somn odihnitor si o viata plina de energie.

Lasă un Comentariu...

*