Mobila – cum o alegi pentru a fi o definiție estetică a casei

Mobila casei joacă un rol important din punct de vedere funcțional și nu numai. Alegerile făcute vor fi și cele care determină nu doar costurile, ci și confortul utilizatorului. Mai ales în contextul în care spațiile sunt dorite a fi cât mai aerisite și bine exploatate, depozitarea inteligentă și decorul minimalist, se pune problema alegerii acelui tip de mobilă ce corespunde cu toate cerințele.

Toată lumea vorbește despre cum trebuie ales ansamblul mobilier, puțini amintesc însă și despre ce presupune o astfel de alegere. În fapt toate reperele avute trebuie trecute prin filtrul propriu. Mobila casei aleasă dintr-un catalog arată uluitor, însă încadrată într-un anumit spațiu își pierde din farmec sau integrată într-o casă cu o anumită arhitectură, nu este potrivită.

Ghidul de la experți din domeniu, Arta Mobilei

Un nume sonor pe această nișă, de producție a mobilei pentru diferite spații este Arta Mobilei. Execută mobilier la comandă, lăsând așadar preferințele fiecăruia să primeze în realizarea unui anumit tip de mobilă. Unul din avantajele ce rezultă din această abordare este flexibilitatea cu care lucrează, spre a reda celor interesați tipul de mobilă dorit, ținând cont în același timp și de reperele calității in execuție.

Mobila de la Arta Mobilei este proiectată cu ajutorul unei echipe complexe, o colaborare eficientă între designeri și arhitecți. Concret, totul începe cu partea de consiliere, pentru că mai apoi experiența și priceperea echipei, împreună cu pretențiile și viziunea unică a fiecărui solicitant să ducă la o îmbinare de concepte ce rezultă în mobilă de calitate, originală, inedită.

Ghid util pentru mobilă dorită

  • Colaborarea cu firme serioase

Mobila la comandă este de dorit în detrimentul celei standard pentru că personalizează spațiul și este o alegere relevantă pentru personalitatea solicitantului. Cu toate acestea, pentru că există numeroase oferte, trebuie să îi selectați pe cei care prezintă încredere și chiar și garanții ale unei colaborări mulțumitoare. Arta Mobilei oferă garanție fiecărui produs executat, fie că este vorba de paturi tapitate – Arta Mobilei sau de mobilier comercial. În medie este vorba de garanție valabilă 36 de luni. Totodată, la pachet cu orice comandă poate fi oferit transport gratuit în București și Ilfov și montaj gratuit de asemenea. Sunt doar câteva din avantajele oferite drept garanție a seriozității cu care lucrează.

  • Alegeri inspirate

Sunt recomandate vizionări de cataloage de profil pentru a descoperi trenduri, stiluri, deosebind care sunt realmente dorințele, în raport cu necesitatea unui mobilier corespunzător unui anumit tip de spațiu. Detaliile sunt extrem de importante, deși principala grijă pare să fie cea legată de materiale, culori și texturi. Detaliile de finisaj, mânere, accesorii sunt cele care contribuie la un stil original și fac desigur marile diferențe.

  • Nu încărcați spațiul

Aglomerarea nu este de dorit. Indiferent că vorbim despre o casă mobilată cu piese clasice sau una modernă este de preferat să se țină cont de proporții și de gradul de ocupare a mobilei.

Totuși nu este de preferat să fie înlocuit un pat cu o canapea extensibilă, decât dacă este vorba de camera de oaspeți, unde este nevoie de flexibilitate și dorința de a salva spațiu. De altfel, există combinații, spații ce îmbină funcționalitatea cu un design simplu și perfect integrat în orice decor. Mobila poate fi proiectată să fie atât de complexă, încât neobișnuit dar practic pot fi exploatate spații oricât de mici și dificil de mobilat.

  • Amprenta personală contează poate cel mai mult

Din punct de vedere cromatic mulți rezumă alegerile de mobilier la culori neutre sau clasice – negru, alb, bej, crem, tonuri pământii. Ieșind din această zonă, amprenta personală poate fi elementul de originalitate. Încercați tonuri de roșu, potrivit ca intensitate, griurile, încercați altfel de forme ale noptierelor și imaginea unui pat spre exemplu se schimbă total.

A reda unui spațiu funcționalitatea, prin alegerea unui mobilier pe măsură, este una dintre cele mai dificile alegeri. Sunt recomandate firmele de specialitate care proiectează diferite tipuri de mobilier, pentru orice tip de spațiu, ce departajeaza foarte bine mobila comercială de cea pentru spații rezidențiale. Catalogul de proiecte este edificator în acest caz, precum și disponibilitatea de a crea exact ceea ce vă doriți, după o schița proprie. Arta Mobilie poate fi o recomandare pentru mobila la comandă dorită – vizionați online catalogul. 

Lasă un Comentariu...

*