Scaune de bucătărie – o alegere ușoară?

Dacă a venit sezonul în care vă apucați de mobilat bucătăria trebuie să țineți cont de câteva lucruri. Fiindcă această cameră este frecventată de toți membrii familiei, nevoia de spațiu este imperativă. Și după ce ați ales piesele de mobilier, alegerea celor mai bune și utile scaune de bucătărie nu este tocmai ușoară.

Scaune de bucătărie (1).jpg

Picture 1 of 5

Oferta scaunelor de pe piață este foarte bogată și putem alege dintre foarte multe tipuri: din lemn masiv, plastic, pliabile, tapițate, metalice, tip taburet, aluminiu etc. Magazinele de specialitate se pliază perfect pe nevoile și preferințele tuturor consumatorilor. Totuși, ele trebuie alese după anumite criterii!

Primul lucru de care trebuie să ținem cont este mărimea bucătăriei. Evitați să cumpărați scaune care vor ocupa mult spațiu și vor fi greu de manevrat. De asemenea, atunci când alegeți aceste scaune de bucătărie trebuie să țineți cont de stilul acesteia. Ele trebuie să se încadreze perfect cu toată mobila deja existentă, ținând cont de culoare, material sau formă.

Cercetătorii au demonstrat că ne petrecem zilnic între șase și opt ore stând pe scaun. De aceea, când achizițonați astfel de obiecte importante, fiți atenți la criteriile de selecție. Atunci când stăm pe scaun trebuie să avem o ținută corectă și este important ca aceste scaune de bucătărie să îndeplinească, pe lângă criteriile estetice, criteriile ergonomice. Nu uitați ca atunci când sunteți la cumpărături să probați scaunul pentru a vedea dacă se pliază pe nevoile dvs.

Dimensiunile locului de luat masă este un alt lucru după care trebuie să ne ghidăm. Nu cumpărați scaune de bucătărie prea mari deoarece vor limita libertatea de mișcare din bucătărie. Dacă nu aveți prea mult spațiu la dispoziție, alegeți scaune de tip taburet sau unele pliante, pe care le puteți depozita sub masă atunci când nu le folosiți. Apoi trebuie să aveți în vedere mobila de bucătărie, în special tipul mesei. Este mai bine dacă masa și scaunele sunt cumpărate în set, dar dacă nu este posibil aveți grijă ca măcar nuanța și textura să fie asemănătoare. Vă puteți ghida după materialele și accesoriile folosite la realizarea dulapurilor de bucătărie.

De asemenea, aveți opțiunea de a alege scaunele în funcție de stilul de amenajare. Spre exemplu, dacă vă doriți un aer rustic, evitați acele scaune de bucătărie cu picioare metalice. În acest caz, orientaţi-vă mai degrabă spre cele de lemn cu picioare robuste. Dacă vreți să-i dați puțină originalitate încăperii, alegeți niște scaune de bucătărie din fier forjat, asemeni celor pentru terase, dar aplicați pe șezut pernuțe colorate, cu modele îndrăznețe.

În ceea ce privește dimensiunile funcționale ale scaunelor, țineți cont de înălțimea și lățimea acestora, dar și de înălțimea spătarului. Pentru folosirea optimă a scaunului, șezutul trebuie să aibă înălțimea cuprinsă între 45-50 de cm atunci când masa are înălțimea de până la 81 de cm. Majoritatea modelelor de scaune de bucătărie se pot regla pentru a asigura un confort sporit.

Dacă ești în căutarea unor scaune de bucătarie comode, optează pentru cele tapițate. Ele sunt disponibile într-o varietate de modele, deci nu trebuie să îți faci griji că nu se potrivesc cu stilul bucătăriei. Dacă visezi la piese de mobilier cu parfum de retro, află ca aceste scaune pot completă și o bucătărie decorată în stil minimalist sau contemporan. Totuși, chiar dacă arată grozav la achiziție, materialul din care sunt acoperite pot suferi modificări inestetice din cauza expunerii la umiditate, temperaturi ridicate, uzură zilnică sau accidente culinare.

Lasă un Comentariu...

*