Cum să ne alegem masa de bucătărie?

Cine nu își dorește o bucătărie primitoare, spațioasă dar și practică? Nu cred că există cineva. Masa de bucătărie este unul dintre elementele importante dintr-o astfel de încăpere, iar alegerea ei poate reprezenta o adevărată provocare. Normal, doar aici ne strângem în fiecare dimineață și în fiecare seară.

Masa de bucătărie (1).jpg

Picture 1 of 5

O mare parte din timpul nostru ni-l petrecem în bucătărie în jurul mesei, fie că mâncăm, gătim sau pur și simplu stăm la o cafea. De aceea, masa de bucătărie trebuie să fie practică, să nu ocupe mult spațiu, dar să aibă și un aspect plăcut care să se potrivească cu stilul bucătăriei. De aceaa, atunci când alegem ne alegem masa de bucătărie trebuie să avem în vedere mai multe detalii importante.

Spațiul. Alege o masă care să se încadreze în spațiul de care dispui. Nu în orice bucătărie modernă se potrivește o masă de mărime mare.Ar fi mai bine dacă ai alege o masă mai mică, în general celor din cafenele. Aceste modele sunt mai potrivite întro casă în care locuitesc două persoane. Altă variantă este masa de bucătărie care se mărește la nevoie, atunci când sunt mai mulți oameni, sau una care se strânge atunci când nu o folosești în mod normal. Aici trebuie să ținem cont și de mărimea scaunelor sau dacă ele au brațe. Chiar dacă par că se potrivesc de minune cu masa aleasă, s-ar putea să ocupe prea mult spațiu în jurul mesei și să nu fie alegerea potrivită. În mod normal, este bine ca în jurul mesei să se păstreze o distanță de aproximativ 80 de cm pentru a putea manevra cu ușurință scaunele. Țineți cont de acest aspect și măsurați cu atenție spațiul disponibil, pentru a nu încărca inutil încăperea. Dacă dispuneți de un spațiu mai generos, atunci aveți posibilitatea de a fi mai creativi.

Stilul. Masa de bucătărie trebuie să se potrivească cu piesele de mobilier și cu celelalte elemente de decor. Nu ar trebui să fie o mare problemă! Nu alege o masă modernp pentru un decor tradițional și nici invers. Dacă bucătăria este de culoare închisă atunci masa de bucătărie în aceleași nuanțe. Pentru o amenajare contemporană, alege o masă din sticlă sau marmură. Stilul industrial are nevoie de o masă din metal. Tot ce este important este să se armonizeze cu restul pieselor de mobilier. La bucătăriile de tip „insulă” nu mai este nevoie de o masă independentă.

Forma. Atunci când vine vorba despre forma mesei de bucătărie, nu trebuie să ne facem griji! Se găsește în toate formele, ovală, rotundă, pătrată sau dreptunghiulară. Există câteva modele de mese care pot avea două forme diferite- extinzând un pătrat sau un cer cu încă o bucată se poate transforma într-un oval sau un dreptunghi. În cazul în care casa e plină de copii mici, e bine să optați pentru o masă rotundă sau ovalp, astfel nu există riscul de a se lovi în colțuri. O masă pătrată, proporțională cu spațiul disponibil, poate crea o atmosferă intimă. O masă dreptunghiulară, alături de scaune bine alese, poate să dea o notă de eleganță bucătăriei. Mese rotunde te îndeamnă la comunicare. La o astfel de masă toată lumea are contact vizual, de aceea încurajează socializarea.

Cum-sa-iti-alegi-mobila-de-bucatarieMaterialul. Când alegi materialul din care este confecționată masa de bucătărie, este bine să avem în vedere câteva aspecte: cât de des va fi folosită, stilul amenajării existente, nevoia de a o muta și scopul mesei. Dacă ai copii, alege ceva ușor de curățat și rezistent în timp. Pe piață există mese confecționate din diferite materiale, sticlă, pal, lemn, inox, fier forjat etc. Ca să fie mai ușor, te poți ghida după materialele și accesoriile folosite la realizarea dulapurilor de bucătărie.

2 Responses to “Cum să ne alegem masa de bucătărie?”

Read below or add a comment...

  1. Matache Marius says:

    Aceste tipsuri mi se par perfecte avand in vedere ca tocmai urmeaza sa ma mut intr-un apartament nou in Cosmopolis si voi avea o bucatarie numai buna de amenajat. In plus, avand in vedere ca diminetile mele incep in bucatarie, o atmosfera mai jucausa mi-ar da un plus de energie pe parcursul zilei.

  2. Sanda says:

    Buna,sint interesata de aceasta masa.Daca este posibil pot sa stiu o dimensiune si pret?Si daca se poate face si alta culoare decit cea din imagine. Va multumesc

Lasă un Comentariu...

*