Cum să îți alegi mobila de bucătărie?

Vine un moment în viața fiecăruia în care simțim că a venit timpul să facem câte o schimbare. Deseori apelam la schimbarea garderobei sau a coafurii, a mașinii sau a telefonului. Dar, de ce să nu apelam la schimbări și în căminul nostru. Și cum în bucătărie trebuie să ne simțim cât mai confortabil și să ne bucurăm de spațiu și vizibilitate, am decis să discutăm puțin despre cum să ne alegem mobila de bucătărie, având alături sfaturile cr-design, locul unde casa devine acasă.

mobila de bucatarie (1)

Picture 1 of 3

Putem spune că bucătăria reprezintă inima fiecărui cămin. De aceea, amenajarea bucătăriei și alegerea mobilierului reprezintă o decizie foarte importantă. Și fiindcă marea majoritate dintre noi ne petrecem foarte mult timp în bucătărie, iar folosirea zilnică a meselor, scaunelor, chiuvetei etc. necesită o bună rezistență a acestora. În acest fel, unul dintre principalele aspecte pe care trebuie să le avem în vedere atunci când ne alegem mobilierul este calitatea. Iar calitatea începe cu alegerea materialelor.

Ce materiale să alegem?

Unul dintre principalele materiale folosite la confecționarea mobilierului este PAL-ul, adică placa aglomerată de lemn. Acest tip de material poate fi melaminat, furniruit cu furnir natural sau lemn masiv. Mobilierul din pal melaminat, față de celelalte materiale, se adresează, în special, tipurilor de amenajări moderne, în linii și forme simple. Dar cum bugetul este foarte important în alegerile pe care le luăm atunci când decidem să decorăm/redecorăm, este bine de știut că acest tip de material are un preț accesibil, fiind unul ușor de executat. De la finisaje lise, simple, fără textură, mate și lucioase la finisaje texturate cu imitații de fibră lemnoasă cum ar fi fagul, nucul, frasinul, stejarul etc., acest tip de material are o paletă de finisaje și decorui foarte variată. Un mobilier executat din pal melaminat poate și pus și mai mult pus în valoare prin accesorizarea prin mânere, plinte, corpuri de iluminat și prin multiplele variante de combinații de culori și texturi în aceeași compoziție. Și un alt plus al acestui material este că pal-ul melaminat poate avea o durată mare de viață.

Alte tipuri de materiale pe care le putem alege pentru mobila de bucătărie mai pot fi lemnul, lemnul masiv, lemnul stratificat, furnirul natural, profile HPL, HDF, MDF sau profile de aluminiu. La fiecare dintre acestea se mai poate adăuga materiale ca sticla sau plasticul. Medium density fiderboard este un material ce se poate utiliza pentru mobilarea tuturor zonelor din casă: bucătării, holuri, living-uri etc. Fiind un material cu o durată mare de viață, rezistent la zonele cu umiditatea ridicată, precum băile și bucătăriile, MDF este foarte solicitat pentru producția acestor mobiliere.

După ce alegerea materialului a fost făcută, trebuie să alegem culoarea și designul. Un sfat ar fi ca la alegerea stilului, fie el rustic, clasic sau modern, este indicat să ținem cont și de stilul mobilei din living, mai ales dacă optăm pentru o bucătărie open-space.

Cum alegem materialul pentru blatul de bucătărie?

Blatul de bucătărie a devenit piesa centrală în amenajarea bucătăriei, având o importanță din ce în ce mai mare. De aceea, atunci când alegem tipul de mobilier, alegerea blatului reprezintă un factor primordial. Fiind, cu sigurață, zona cea mai folosită din bucătărie, esteticul și funcționalitatea trebuie să se îmbine foarte bine. Așadar, blatul de bucătărie trebuie să se potrivească cu restul mobilierului, dar să fie neabsorbant și rezistent la zgârieturi. Unele dintre principalele caracteristici pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când alegem un tip de blat de bucătărie sunt rezistența la lovituri, foc, precum și la efectele devastatoare ale acizilor și sărurilor.

În ziua de azi, avem la dispoziție o multiudine de posibilități atunci când vine vorba de amenajările interioare. În acest fel îți poți transforma bucătăria într-un loc care să te binedispună și

să îți ofere un spațiu plin de creativitate în care poți experimenta diverse minuni gastronomice.

Blaturile de bucătărie sunt foarte bune pentru că oferă un spațiu unitar, suprafețe mari care cuprind și chiuveta în același aranjament. Iar dacă vorbim despre cele din granit, putem pune în balanță argumente pro și contra, cum ar fi durata de viață mare, rezistența la zgârieturi și pete, rezistența la temperaturi ridicate sau la apă, iar la argumentele contra putem să vorbim despre bugetul pe care trebuie să îl alocăm la achiziția unui astfel de blat din granit.

În ultima vreme, granitul a devenit cel mai folosit material pentru amenajarea/reamenajarea bucătăriilor. Trebuie să recunoaștem că arată și bine! Blaturile din granit sunt foarte arătoase, disponibile în multe culori și nuanțe, ceea ce le recomandă ca find cea mai bună alegere. Iar din punctul de vedere al durabilității, granitul se aproprie de foarte tare de duritatea diamantului. În cazul în care spațiul vă permite, puteți că confecționați o masă din același material cu blatul, în acest fel se va încadra perfect în designul noii bucătării.

Dacă alegem un blat din lemn, e bine de știut că acesta prezintă un grad ridicat de rezistență, prin urmare au o viață lungă. Petele se pot îndepărta, iar zonele se pot lăcui. Cel mai folosit tip de lemn din care se realizează blaturile de lemn este cel din stejar.

Una dintre cele mai noi opțiuni în alegerea tipului de material pentru realizarea blaturilor este inoxul. Nu atrage mirosuri sau germeni, ceea ce înseamnă că este și foarte igienic. Însă, unul dintre dezavantajele acestui tip de material este că nu se potrivește estetic în orice bucătărie. De aceea, blatul din PAL melaminat are un avantaj serios. Datorită gamei foarte largi de modele, culori și imitații, se poate încadra perfect în orice stil ambiental. Sunt cele mai ieftine de pe piața de profil, se curăță și se întrețin ușor.

Bucătăria este una dintre acele locuri în care poți să îți dai frâu liber creativității, un loc original, frumos amenajat, de aceea, cu toții ne dorim să arate perfect și complet funcțională.

https://www.cr-design.ro/contact

Lasă un Comentariu...

*