Câteva trucuri pe care să le aplici pentru a păstra argintăria în perfectă stare

Argintăria este un plus frumos la orice casă, cu toate acestea, în timp, ea își poate pierde luciul și poate arăta un pic plictisitoare. Curățarea va ajuta la eliminarea petelor galbene sau maro și la recăpătarea luciului de altădată.

cum cureti argintaria

Dacă pieselor din argint le lipsește strălucirea, folosește o cârpă de bumbac înmuiată în apă cu care să ștergi obiectele.

Prima regulă în privinta argintăriei, mai ales a celei folosită în bucătărie, este să o speli imediat după ce ai folosit-o, cu apă și detergent de vase. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru ea, mai ales dacă ai folosi-o pentru a mânca feluri cu legume, ouă, oțet, sare sau muștar, ingrediente care vor păta suprafața tacâmurilor. Evită soluțiile de curățat sintetice pentru că au în componență substanțe abrazive care vor ataca nu numai petele, ci și argintul. În plus conțin substanțe toxice, periculoase pentru sănătate dacă sunt inhalate. Imediat după spălare, șterge tacămurile din argint cu o cârpă moale de bumbac sau cu o cârpă din piele de bivol sau căprioară. Atenție, aceste tacâmuri nu trebuie lăsate să se usuce singure, în storcătorul din bucătărie.

Cum cureți argintăria pătată?

În cazul în care argintul este pătat cu pete galbene sau maro începe procesul de curățare prin spălarea în apă caldă cu săpun pentru a îndepărta orice grăsime și murdărie, folosind detergent fără fosfat.

În continuare, îndepărtează orice atașamente non-argint și așează argintul într-un vas mare căptușit cu folie de aluminiu, cu partea lucioasă în sus.

Se amestecă o soluție de două litri de apă clocotită la un sfert de cană de bicarbonat de sodiu și două lingurițe de sare, apoi se toarnă peste argintărie.

Așteaptă timp de 10 secunde, în timp ce reacția chimică îndepărtează sulfura de argint din argint. În cazul în care argintul este foarte pătat îl poți păstra în soluție aproximativ 5 minute.

Scoate argintul din soluție folosind un clește, clătește-l cu apă rece și folosește o cârpă moale, curată, cu care să ștergi argintăria, până când aceasta strălucește. Cârpa ar fi indicat să fie din bumbac moale sau din piele de bivol.  În cazul în care argintăria are găuri în ea, clătește temeinic adânciturile și uscă-le.

Bine de știut!

Nu pune niciodată vasele de argint în mașina de spălat vase. Temperatura ridicată ar putea deforma argintul și alte elemente l-ar putea zgâria. Folosește prosoape de hârtie, fără acid pentru a împacheta obiectele de argint. Nu folosi niciodată folie de plastic, deoarece aceasta decolorează argintul.

Lasă un Comentariu...

*