Colțar de bucătărie – de ce îl alegem?

Bucătăria este mai mult decât o simplă încăpere în locuință. De multe ori, este considerată inima căminului, locul în care mama ne așteaptă dimineața cu micul dejun pregătit. De aceea, aceste camere trebuie amenajate, utilate și mobilate cu foarte mare atenție. Și când vine vorba de mobilarea locului de luat masa, alegerea ideală poartă numele de colțar de bucătărie.

Colțar de bucătărie (1).jpeg

Picture 1 of 9

Spațiul restrâns din bucătăriile apartamentelor de bloc impune o amenajare a locului de luat masa în colț, de aceea, colțarul este prima alegere. Pentru a putea fi potrivit oricărei încăperi, producătorii românia au elaborat și continuă să comercializeze o serie variată, cu o multitudine de modele de colțare de bucătărie. Ele sunt adesea clasificate nu doar în funcție de bugetul către care se adresează, ci și de aspecte ca designul, culoarea sau materialele din care sunt construite. Găsirea unui model care să corespundă nevoilor noastre, să se încadreze în totalul cerințelor pe care le avem de la astfel de elemente de mobilier, nu este tocmai ușoară. Iată care sunt ideile după care te poți ghida atunci când vrei să alegi cel mai bun colțar de bucătărie pentru tine și familia ta:

– care sunt dimensiunile exacte ale banchetei din respectivul set, măsurate în cm – adâncime/lungime/înălțime. E valabil în cazul în care vă decideți asupra unui set sau grupe de colțare de bucătărie;

– cât este de mare masa inclusă – simplă sau extensibilă;

– câte scaune există în grupul respectiv și care le sunt dimensiunile;

– ce materiale sunt folosite;

– ce culoare este aleasă pentru lemn, cât și pentru tapițeria acestui colțar de bucătărie.

Cum alegem cel mai bun colțar de bucătărie?

Coltar-de-bucatarieÎn cazul în care bucătăria ta este mică, uită de modelele masive, oricât de mult ți-ar plăcea. Și fiindcă este destul de greu să găsești un colțar de bucătărie care să se încadreze perfect în spațiul pe care îl ai disponibil, poți comanda oricând un colțar compact, adaptat dimensiunilor bucătăriei tale. Poți opta pentru o firma care va confecționa colțarul pentru a integra în șezut sau în spațiul colțarului, câteva spații de depozitare, pe care le vei putea folosi pentru păstrarea rezervelor de alimente sau a vaselor de bucătărie pe care nu le folosești foarte des.

Iar dacă bucătăria ta nu este doar mică, ci și îngustă, poți înlocui acest colțar de bucătărie cu o canapea sau cu banchete înguste pe care le vei așeza față în față, cu o masă îngustă între ele. Dacă locul de luat masa este dotat cu un colțar sau cu o banchetă adaptată dimensiunilor încăperii, bucătăria va avea un aer plăcut de confort și de intimitate.

Colțar de bucătărie – în L, unul simplu sau în forma de U?

De obicei, colțarul de bucătărie vine la pachet cu o masă pentru mai multe persoane sau cu o măsuță de cafea unde puteți să serviți micul dejun. Cu ajutorul acestuia, puteți să creați o imagine intimă pentru o cină romantică.

În cazul în care nu aveți suficiente spații de depozitare, apelați cu încredere la un astfel de colțar de bucătărie. El poate găzdui câteva sertare sau poate să se transforme într-un cufăr multifuncțional. În funcție de stilul de amenajare, există posibilități nelimitate, în diferite stiluri de design.

Dacă tot am vorbit de design, nu ezitați să optați pentru câteva perne decorative. Ele sunt extrem de necesare și pentru confort, dar și pentru decor și completează foarte bine un astfel de colțar de bucătărie. Alege și câteva tablouri care să înfrumusețeze peretele din jurul lui. Puteți accesoriza totul cu corpuri de iluminat, cum ar fi un candelabru sau o lampă colorată.

În cazul în care stați la casă, alegeți cel mai frumos colț pentru amplasarea colțarului, dacă se poate, cel cu vederea spre curte. Lumina naturală face minuni, mai ales în locul în care ar trebui să ne relaxăm împreună cu familia.

Ce culori să alegem?

Husele pernelor de pe șezutul colțarului sau tapiseria acestuia te pot ajuta să înviorezi aspectul bucătăriei. Dacă încăperea este decorată într-o paletă cromatică pală și simți că un plus de culoare i-ar face bine din punct de vedere vizual, cumpăra un colțar de bucătărie cu tapiserie cu imprimeu floral, cu forme geometrice sau cu buline colorate.

 


Lasă un Comentariu...

*