Organizarea electrocasnicelor în bucătărie

Bucătăria este spaţiul cel mai important din casă, pentru că aici petrecem o mare parte din timp atunci când gătim sau luăm masa cu cei dragi. Este esenţial să-l mobilăm corespunzător, dar mai ales să poziţionăm electrocasnicele în aşa fel încât să ne facilităm munca şi să le asigurăm o “viaţă lungă”.

bucatarie 1

Picture 1 of 5

Aragazul

Aragazul este obiectul electrocasnic cu o rată de utilizare mare. La el gătim, încălzim apa şi mâncarea etc.

Ideal ar fi ca aragazul să fie cât mai aproape de fereastră pentru a elimina mai usor mirosul de mâncare. Chiar daca hota trage foarte mult din mirosuri, aerul proaspăt nu se compară cu nimic.

Te sfătuim să aşezi plita de aragaz deasupra cuptorului sau măcar relativ aproape, dacă optezi pentru cuptorul incorporat pentru a-ţi uşura munca când găteşti.

Frigiderul

La frigider se umblă foarte des, de aceea îţi recomandăm să-l poziţionezi pe un perete unde ai mai mult spaţiu, unde nu sunt surse de căldură, cum ar fi aragazul, caloriferul sau fereastra.

O distanta de 60 cm între aparatele electrocasnice este ideală pentru a le păstra în bună funcţiune.

Chiuveta

Pentru mai multă eficienţă recomandăm poziţionarea chiuvetei la mijlocul blatului, la minim 60-70 cm distanţă de aragaz şi cuptor.

Lângă chiuvetă, în interiorul corpului de bucătărie poţi aşeza maşina de spălat rufe sau de vase.

Aparatul de cafea trebuie poziţionat cât mai aproape de priză, la fel şi prăjitorul de pâine sau toaster-ul pentru a evita prelungitoarele inestetice întinse prin toată bucătăria.

Nu uita să montezi o priză la nivelul blatului, la jumătatea distanţei dintre sursa de apă şi cea de căldură pentru a putea utiliza mixerul, blenderul sau storcătorul de fructe.

Pentru acestea din urmă ai nevoie de un spaţiu disponibil, care nu este musai să fie la vedere pentru că ar face bucătăria să pară încărcată sau dezorganizată.

Depozitează-le într-un sertar al lor, de unde să ştii mereu că le poţi lua, fără a mai pierde timpul cu cotrobăitul.

Suportul pentru vase trebuie să-şi găsească şi el locul undeva într-un dulap, preferabil cel care este fixat deasupra chiuvetei pentru o mai bună coordonare a mişcărilor atunci când spălăm sau uscăm vasele.

Încearcă să păstrezi la vedere doar acele obiecte pe care le foloseşti cel mai des sau cele mai importante ( aparatul de cafea, de apă, prăjitorul de pâine ) pentru a nu te încurca de restul atunci când găteşti sau serveşti masa.

O bucătărie curată, bine organizată spune foarte multe despre cei care locuiesc în casa respectivă, aşa că înainte de a te apuca de amenajat ţine cont de sfaturile noastre.

Lasă un Comentariu...

*