Cum să construiești un mobilier frumos și ieftin pentru terasa ta

Terasa reprezintă un loc ideal pentru momente de relaxare și de contact cu lumea exterioară. Fie că locuiești la bloc, iar vederea terasei tale este înspre bulevardul principal, sau la casă, terasa fiind orientată spre grădină, cu siguranță îți dorești un spațiu personalizat și primitor. O zonă de confort dedicată savurării cafelei, lecturii, sau discuțiilor cu cei apropiați. Cu puțină imaginație și îndemânare, acest lucru nu este deloc dificil.

Un detaliu care nu trebuie trecut cu vederea în acest proiect este mobilierul, care va contribui în mod principal la aspectul terasei tale. Iar dacă îți dorești ceva inovativ și foarte accesibil ca preț, optează pentru ideea ingenioasă de a construi personal piesele de mobilă.

Un proiect relativ ușor de pus în practică și care necesită un minim de efort, este construirea acestuia din paleți de lemn.

Paleții, destinați depozitării diferitelor tipuri de mărfuri, sunt ușor de achiziționat și de obicei îi poți obține gratuit de la depozite, sau companii mai mari. Îți prezentăm o modalitate simplă de a realiza o canapea, o măsuță și un stativ pentru flori, precum cele din imaginile de mai jos, ideale pentru orice terasă.

Canapeaua

1. Pentru a construi o canapea identică sau asemănătoare cu cea din imagine, vei avea nevoie de doi sau patru paleți din lemn, în funcție de forma pe care dorești ca aceasta să o aibă. Alege paleți care sunt într-o condiție bună. Dacă aceștia nu au mărimea dorită, taie lemnul cu ajutorul unui firiz pentru a obține dimensiunile potrivite.

2. Așează doi paleți, tăiați la dimensiunea potrivită, unul peste altul, după care atașează-le patru picioare, realizate din lemn, la fiecare colț. În acest mod canapeaua va avea o înălțime potrivită. Dacă vrei o canapea pe colț, precum cea din imagini, repetă această etapă, cu alți doi paleți din lemn.

3. Vopsește paleții cu ajutorul unui trafalet. Alege culoarea pe care o dorești, fie în contrast cu pernele, fie în același ton.

4. Pernele pot fi confecționate din materialul dorit și de aceeași dimensiune cu canapeaua.

Măsuța

1. Procedează precum în cazul canapelei și suprapune doi paleți, tăiați la dimensiunea dorită. Poți să atașezi fie picioare, fie roți, în funcție de preferințe.

2. Pentru a realiza suprafața, vei avea nevoie de câteva scânduri, tăiate la aceeași dimensiune ca și paleții. Fixează-le în cuie deasupra paleților din lemn, după care șlefuiește suprafața.

3. Vopsește măsuța, preferabil într-o culoare diferită de cea a canapelei.

Stativul pentru flori

1. Pentru realizarea suportului pentru flori, este necesar să alegi un palet din lemn, care așezat oblic să aibă aproximativ aceeași înălțime cu balustrada terasei tale.

2. Vopsește paletul într-o culoare diferită de restul mobilierului.

3. Pentru a așeza florile, cumpără ghivece care pot fi practic agățate de scândurile din lemn. Poți opta pentru diverse tipuri de plante decorative, cu flori în culori diferite, în funcție de preferințe.

Bineînțeles, cu puțină imaginație poți crea o serie de alte piese de mobilier. Paleții din lemn reprezintă o soluție ieftină și utilă,care vor da un aspect frumos terasei tale și o vor transforma într-un spațiu unic, cu personalitate.

Sursa: placeofmytaste.com

Lasă un Comentariu...

*