Ce mobilă trebuie să se regăsească în casa ta? Iată 5 idei!

Deja ai trecut de etapele de finisare ale pereților și pardoselii? Ei bine, de această dată urmează tot ceea ce este mai frumos – utilarea spațiului și mobilarea acestuia, cu acele piese de mobilier ce îți vor fi necesare.

mobilaMobilierul pentru locuință trebuie ales cu multă grijă astfel încât să corespundă întocmai nevoilor tale. De aceea, este bine ca mai înainte de a pleca la cumpărături să ai în vedere mai multe aspecte – de la necesarul locuinței și până la măsurarea spațiului. De exemplu, atunci când cumperi o mobilă de living ar fi bine să cunoști de dinainte pe ce perete va fi așezată și mai ales care este dimensiunea acesteia. De aceea, trebuie să apelezi mai înainte la câteva măsurători practice și să te consulți cu toți cei apropiați din casă. De asemenea, ar fi bine să iei în calcul și culoarea care să se potrivească perfect cu finisajele tale. Trebuie obligatoriu ca totul să se afle într-o perfectă armonie cromatică, așa că este bine să știi dinainte ce anume îți trebuie.

Iată mai jos ce mobilă trebuie să se regăsească în casa ta:

  1. Aceste dormitoare complete – ele îți vor fi mai mult decât necesare. Un dormitor complet cuprinde atât patul, noptiera, comoda, precum și șifonierul. Acestea trebuie să se regăsească în dormitorul tău întrucât sunt foarte practice și mai ales utile. În plus, odată achiziționat un astfel de dormitor mai mult ca sigur fiecare piesă de mobilier se va potrivi destul de bine una cu cealaltă, așa că nu va trebui să mai pierzi timp și să le mai asortezi între ele.
  2. Aceste piese de mobilier – fie că este vorba despre living, bucătărie sau baie, mai mult ca sigur vei avea nevoie de câteva piese luate separat. De exemplu, dacă este vorba despre bucătărie vei avea nevoie de câteva scaune, achiziționate conform nevoilor tale și în funcție de numărul membrilor familiei.
  3. Mobilier de living – acest spațiu trebuie să fie foarte confortabil și mai ales destul de cochet. Fiind vorba despre camera în care sunt primiți oaspeții mai mult ca sigur va trebui să alegi o mobilă de calitate și care să corespundă cu restul decorațiunilor din încăpere. Tot în living este nevoie și de achiziționarea unei canapele. Aceasta, mai înainte de toate trebuie să fie comodă și foarte încăpătoare. Poți alege una din material textil sau din piele naturală, acestea fiind variante optime pentru locuințele moderne.
  4. Mobilier de bucătărie – orice bucătărie are nevoie și de mobilă și acest lucru pentru că trebuie ca toate ustensilele și obiectele de bucătărie să fie așezate și rânduite foarte frumos. Atunci când alegi anumite piese de mobilier ce sunt încorporabile, ar fi bine să cumperi o mobilă de bucătărie care să permită realizarea acestor nevoi. Dacă spațiul este puțin mai neobișnuit ai putea comanda mobila de bucătărie la o firmă specializată.
  5. Piese de mobilier vechi și recondiționate – fie că este vorba despre un cufăr, o bibliotecă sau o vitrină, ar fi bine ca în locuința ta să se regăsească astfel de piese de mobilier. Accentele de odinioară sunt tot mai prezente în locuințele moderne, înfrumusețând destul de mult spațiul.

Indiferent de variantele pe care le vei alege trebuie să ții cont de un singur lucru – de ideea de economisire a spațiului. De aceea, încearcă cât mai mult să transformi fiecare colțișor din încăpere, folosindu-te la maxim de el pentru adăpostirea unor lucruri absolut necesare.

Lasă un Comentariu...

*