5 idei ca să amenajezi un apartament mic

Un apartament poate fi soluția cea mai potrivită pentru cei ce doresc să se afle aproape de serviciu sau cât mai aproape de centrul orașului. Cu toate acestea, alegerea unui apartament trebuie să se facă cu multă atenție, astfel încât compartimentarea camerelor interioare să fie cât mai eficientă pentru cei ce vor locui aici.

Dacă blocurile noi prezintă un grad mai mare de confort atunci când vine vorba de spațiul de locuit, nu același lucru se întâmplă cu apartamentele situate în blocurile vechi, acolo unde un apartament cu două camere cu greu ajunge la 50 mp utili sau 60 mp în cazul unui apartament cu 3 camere. De aceea, ideile de amenajare ale apartamentului trebuie să fie cât mai potrivite, astfel încât să beneficiezi de tot confortul. Și dacă ai cumpărat recent un astfel de apartament, de mici dimensiuni, iată mai jos 5 idei ca să amenajezi un apartament mic:

1. Ai un apartament cu două camere și aveți un copil, atunci alege aceste colțare extensibile Elvila, fiind de cea mai bună calitate. În acest fel vei beneficia de un spațiu de dormit suplimentar. La fel este și cazul în care dorești să beneficiezi de un spațiu de dormit, dacă obișnuiești să primești prieteni. Un colțar extensibil nu ocupă un spațiu foarte mare în cameră, iar dacă te confrunți cu o dimensiuni și mai mică, atunci este bine să nu ai în vedere un colțar cu mânere prea mari. De asemenea, salteaua trebuie să fie de cea mai bună calitate și ar fi bine să alegi un material textil, dacă dorești să îl folosești și pe post de pat.

2. Mobila de dormitor trebuie să fie aleasă potrivit spațiului. Mai înainte de a porni spre cumpărături este indicat să măsori cu multă atenție camera pe care dorești să o mobilezi și dacă spațiul îți permite așezarea unui mobilier de dormitor complet, precum este acesta, atunci te poți orienta către piesele de mobilier pe care ți le dorești. Dimensiunea patului trebuie aleasă în funcție de locul unde urmează să fie amplasat. Nu uita – nu alege totul în culori neutre, ci optează pentru elemente colorate, potrivite cu personalitatea ta și a partenerului tău.

3. Un living minimalist reprezintă o soluție cât mai potrivită pentru un apartament cu două camere, mic ca dimensiuni. Cu cât vei încărca mai mult spațiul cu piese de mobilier de care nu ai nevoie, cu atât vei aglomera mai mult. Ca atare, optând pentru un stil minimalist, vei reuși să faci economie de spațiu și astfel să te bucuri de o amenajare modernă, după placul tău.

4. Baia – optează pentru culori deschise și faianță de mici dimensiuni. Iată un truc de amenajare. Dacă nu îți dorești ca baia să pară mică ar fi bine să optezi pentru culori deschise, pornind de la gresie și faianță și până la obiectele ceramice sau mobilier. Nu uita nici de dimensiunea mică a plăcilor de gresie și faianță, fiind un truc de amenajare pentru băile mici. În plus, optează pentru oglinzi și pentru un iluminat de bună calitate.

5. Accesorii – doar atât cât e nevoie! Nu opta pentru prea multe accesorii dacă nu beneficiezi de un spațiu prea mare întrucât ai putea da senzația unui spațiu mult prea încărcat. Alege simplitatea și vei vedea că locuința ta va avea aspectul mult visat.

Lasă un Comentariu...

*