3 trucuri pentru amenajarea spațiilor casei

Oricine are o locuință trebuie să simtă că este acasă, așa că va amenaja totul după bunul plac, dar mai ales într-un stil care i se potrivește. Dacă vă aflați în pană de imaginație mai mult ca sigur veți apela la sfaturile unui designer de interior, care va determina cele mai bune combinații de culori, forme și mai ales va alege cel mai frumos mobilier, creând o adevărată armonie și un spațiu exact pe placul celor ce locuiesc în casa respectivă.

cameraÎntreaga locuință trebuie să urmărească același stil. De exemplu, dacă sunteți adepții stilului minimalist, cu puține obiecte de decor în locuință și puțin mobilier atunci ar trebui să aveți în vedere ca orice spațiu să urmărească aceste tendințe. Atunci când vă doriți să vă amenajați casa cât mai rustic veți putea adăuga aici numeroase obiecte și decorațiuni care vă vor permite să creați spațiul pe care vi-l doriți. Indiferent de modul în care vă alegeți să decorați, trebuie să țineți cont că atât zona de zi, cât și dormitorul, bucătăria sau baia trebuie să conțină elementele de design ale stilului pe care îl urmăriți. Nimic nu trebuie să fie diferit în spațiul casei tale.

Iată mai jos 5 trucuri pentru amenajarea locuinței:

1. Decorați cu grijă bucătăria! Mai înainte de toate ar fi bine să alegeți cu grijă mobilierul. Acesta trebuie să întrunească mai multe condiții. Trebuie să fie de bună calitate, funcțional, să corespundă culorilor și designului ales de către tine. Mobilierul de bucătărie, pe care îl poți regăsi aici, trebuie să dispună de foarte multe spații de depozitare, astfel încât atât vasele, cât și farfuriile, paharele sau condimentele să își poată regăsi locul destul de ușor. În bucătărie nimic nu trebuie să stea așezat la vedere, așa că ar fi bine să găsiți un mobilier care să corespundă întocmai nevoilor voastre. De asemenea, este indicat să optați și pentru alegerea electrocasnicelor care vă vor fi de folos pentru desfășurarea activităților zilnice. Nu trebuie să lipsească frigiderul, mașina de spălat vase, cuptorul electric, plita și hota.

2. Dormitorul – un spațiu al relaxării! Aici este locul în care trebuie să vă simțiți cel mai bine, așa că ar fi indicat să optați pentru un pat de bună calitate, precum este acesta, cu saltea ortopedică, așa încât să vă puteți odihni cât mai bine întreaga noapte. Draperiile sunt nelipsite din dormitor, acestea având rolul de a diminua lumina atunci când vă doriți să vă odihniți. La fel de important este și iluminatul, care trebuie să fie cald și difuz, așa încât să creeze o atmosferă cât mai prietenoasă relaxării.

3. Camera de zi sau livingul – ai în vedere alegerea unei canapele confortabile. Canapeaua este de nelipsit din living, așa că ar trebuie să alegi una de cea mai bună calitate. Pe de o parte, aceasta trebuie să fie destul de încăpătoare, să fie confecționată din materiale de cea mai bună calitate și mai ales într-o nuanță veselă și potrivită cu restul casei. Nu uita ca în living să amenajezi un perete accent, astfel dacă ai optat pentru nuanțe pale pentru decorarea pereților ai putea alege ca unul dintre pereți să fie vopsit diferit, într-o culoare mai puternică sau să folosești tapetul. Dacă au ales deja culoare pe pereți, alege un mobilier în nuanțe neutre, astfel încât să nu supraîncarci prea mult din punct de vedere cromatic. Corpurile de iluminat sunt și ele foarte importante, așa că trebuie să le alegi cu multă grijă, putând da spațiului o înfățișare aparte. Mobilierul de living trebuie să fie unul simplu, dacă optezi pentru stilul minimalist, cu puține piese componente.

Baia, holul, dar și terasele sunt alte spații la care trebuie să fii atent și pe care trebuie să le amenajezi cu multă grijă, așa încât locuința ta să arate exact așa cum ți-o dorești.

Lasă un Comentariu...

*