Munca te aduce în Timișoara? Iată ce locuri trebuie să vizitezi

Timișoara este un oraș care, de-a lungul timpului, a fost influențat de o multitudine de comunități etnice, precum cea germană, cea sârbă și maghiară, dar și de comunitățile bulgară, greacă și italiană. Așa se face că Timișoara este unul dintre cele mai importante orașe multiculturale ale României, care deține o moștenire culturală deosebit de prețioasă.

Nici diversitatea ofertei culturale nu este deloc mai prejos. Funcționează aici peste 12 instituții culturale, care clasează Timișoara pe locul al treilea, după București și Iași, din punct de vedere al mărimii și diversității ofertei culturale. La rândul său, teatrul timișorean a căpătat rangul de tradiție, căci există aici trei teatre de stat care oferă spectacole în limbile română, germană și maghiară, ceea ce reprezintă o premieră în Europa.

Și, desigur, trebuie să menționăm că Timișoara este și o piață înfloritoare a locurilor de muncă, care numără unele dintre cele mai importante districte de afaceri, târguri de cariere, precum și evenimente, congrese și conferințe de renume. Nu e de mirare că ajung aici tot mai mulți turiști, care caută să îmbine utilul cu plăcutul.

Timișoara – oraș verde, cultural și istoric

Fie că dispuneți de o ședere mai lungă în Timișoara, fie că aveți doar câteva ore la dispoziție și n-ați părăsi orașul fără să simțiți măcar un ceas pulsul vieții de aici, un tur ghidat este întotdeauna o idee minunată. Un ghid turistic din Timișoara vă poate purta într-o plimbare în zonele-cheie ale orașului, așa încât veți avea ce povesti prietenilor și familiei de îndată ce veți ajunge acasă.

De exemplu, le puteți povesti cum Timișoara a devenit un oraș comercial și de producție încă din anii 1700 și cum a fost influențat de-a lungul timpului de austrieci, de germani și de sârbi. Le mai puteți povesti că Timișoara este numit și „Orașul parcurilor”, întrucât timișorenii au la dispoziție mai multe suprafețe verzi generoase, precum și Parcul Rozelor, un parc care numără nu mai puțin de 1200 de soiuri de trandafiri.

Piețele Timișoarei – locuri unde arhitectura se împletește cu istoria

Nu omiteți să le povestiți despre Piața Victoriei, unul dintre principalele situri ale orașului, care adăpostește o seamă de clădiri elegante în stil baroc. Catedrala Mitropolitană primește zi de zi zeci de vizitatori, la fel și Muzeul Memorial al Revoluției din 1989, care oferă o perspectivă completă asupra revoluției din Timișoara.

Turul ghidat vă va purta și în Piața Unirii, unde se pot admira influențele habsburgice. Aici, se poate vizita Episcopia Ortodoxă Sârbă și Catedrala Romano-Catolică, unde puteți admira pictura principală a altarului, care a fost finalizată de Michael Angelo Unterberger, directorul Academiei de Arte Plastice din Viena.

Tot în Piața Unirii, veți vizita Palatul Baroc, ridicat în secolul al XVIII-lea. Este, de fapt, fosta reședință a guvernatorului, care adăpostește în prezent Muzeul de Arte Plastice cu lucrări impresionante ale artiștilor italieni, germani și nu numai. Despre Piața Unirii trebuie să mai știți că în secolul al XVIII-lea, a fost centrul comercial al orașului și locul de desfășurare a numeroase procesiuni militare și ceremonii religioase.

Iar dacă plănuiți să reveniți în Timișoara alături de familie și de prieteni, pe lângă multitudinea de obiective turistice, lăcașuri de cult și atracții culturale, se desfășoară aici pe tot parcursul anului o serie de spectacole muzicale și teatrale, expoziții de artă, seri de lectură, târguri și felurite festivaluri care i-au adus Timișoarei denumirea de „Mica Vienă”.

 


Lasă un Comentariu...

*