Soluțiile specializate pentru proiectare asistată

Proiectarea asistată din România a devenit mai bogată prin relansarea site-ului www.cadware.ro.

Compania CADWARE Engineering, unul dintre principalii furnizori de soluții specializate pentru proiectare asistată din România, a anunțat relansarea site-ului său, www.cadware.ro. Site-ul  include acum și un magazin online cu programe software de profil, cursuri si servicii conexe, instrumente de care firmele de construcții și birourile de arhitectură sau proiectare industrială au mare nevoie.

p1

Picture 1 of 5

Domenii cu inovație

Multe sunt domeniile în care inovațiile tehnologice își arată vădit influența, însă clădirile și proiectele de infrastructură sunt printre cele mai frecvente, atât în segmentul rezidențial, cât și în cel comercial. Din fericire, exigențele nu rămân fără răspuns: există soluții ce permit arhitecților și inginerilor să-și arate din plin creativitatea, fără riscul de erori tehnice și cu rezultate remarcabile deopotriva din punct de vedere estetic, economic și funcțional.

Produse perfecte pentru creativitate

Produsele software de proiectare asistată, cu ajutorul cărora se pot calcula cu ușurință și cu precizie toate implicațiile fiecărui “scenariu”, optimizează  de la început costurile de construcție și spațiul disponibil, conform cerințelor sau chiar peste așteptări. E foarte important ca specialiștii implicați să dispună nu doar de competențele persoanale, ci și de uneltele adecvate și de sprijin specializat, respectiv programe software de proiectare asistată, precum și servicii conexe de consultanță, training și suport. Toate acestea contribuie la o eficiență sporită, asigurând livrarea la termen și respectarea standardelor de calitate.

Ce este proiectarea asistată?

Inițial aceste aplicații au fost create ca instrument de desenare cu calculatorul, instrument dorit să înlocuiască planșeta de desenare. În cursul timpului însă ele au fost dezvoltate mai departe pentru a ușura nu numai desenarea, dar și toată activitate de proiectare. De unde inițial ele permiteau numai desenare în două dimensiuni, la momentul actual se poate crea virtualizarea (reprezentarea în calculator) a unui obiect real cum ar fi de exemplu un arbore motor, precum și vizualizarea spațială a unei asamblări pe un monitor de calculator.

Definiția proiectării asistate

Proiectarea asistată de calculator – “Computer-aided design” – CAD – este definită ca o activitate de utilizare a unui sistem de calcul în proiectarea, modificarea, analiza şi optimizarea proiectării. Sistemul de calcul este format din echipamente şi programe care asigură funcţiile necesare în proiectare.

 

Sursă foto:pinterest.com


Lasă un Comentariu...

*