Avantajele unei locuinţe mici

Când suntem în căutarea unei locuinţe, majoritatea dintre noi căutăm şi suntem atraşi de locuinţele mari, care să ne satisfacă toate nevoile si dorinţele.

Casele mici au câştigat însă popularitate în ultimii ani şi piaţa imobiliară din România s-a orientat către astfel de proiecte, destul de profitabile.

Ce avantaje am dacă aleg o casă mică?

O casă cu o suprafaţă de 90-100 mp îţi poate aduce foarte multe avantaje, pe termen lung.

Costuri mici la construcţie

Cheltuielile pentru construirea unei astfel de locuinţe sunt mult mai mici, la fel şi costurile legate de întreţinerea acesteia.

Fiind o casă cu dimensiuni mici, poţi opta pentru materiale mai bune, de calitate superioară, care să se încadreze în bugetul de care dispui.

Echipa de lucru poate fi una mai mică, mai ales dacă apelezi la profesionişti care se pot concentra pe mai multe lucruri deodată.

Costuri mici la întreţinere

Facturile la lumină, gaze şi curent sunt mici, la fel şi cheltuielile pentru produsele de curăţenie.

Impozitul în cazul unei locuinţe mici este redus.

case mici 4

Picture 1 of 5

Câştigi timp

Când spun acest lucru mă refer în primul rând la timpul de construcţie şi finisare al proiectului.

De asemenea timpul alocat curăţeniei este si el mic, comparativ cu o casă mare, unde majoritatea apelează la serviciile altei persoane.

Amenajare cu stil

Fiind o casă mai mică, poţi fi pus puţin în dificultate atunci când vrei să o amenajezi. Ideile multe şi spaţiul redus îţi vor da cu siguranţă bătăi de cap dacă nu apelezi la ajutorul unui designer de interior.

Costurile unui astel de proiect se ridică în jurul sumei de 1500 euro, dar merită fiecare ban.

Cu ajutorul unui specialist îţi poţi pune în aplicare fiecare idee legată de felul în care va arăta casa ta.

Dacă tragem puţin cu ochiul la vecinii noştri, dar mai ales peste ocean, vom putea observa că locuinţele mici, bine compartimentate şi cu o curte funcţională sunt foarte căutate.

Vilele mari nu mai sunt la modă, bugetul românilor pentru piaţa imobiliară fiind oarecum în scădere.

Înainte de a trece la construcţia unei locuinţe îţi sugerăm să faci o schiţă cu spaţiile de care ai nevoie, utilitatea lor,bugetul alocat pentru fiecare camera în parte, pentru mobilarea acesteia, pentru electrocasnice şi viitoarele costuri ale întreţinerii acesteia.

La final trage o linie, fă toate calculele şi răspunde-mi la următoarea întrebare: ai nevoie de tot spaţiul pe care îl construieşti, de timpul pe care-l dedici şi de eforturile financiare susţinute?

Poţi adapta acest spaţiu nevoilor tale sau nevoile tale se adaptează în funcţie de spaţiu?


Lasă un Comentariu...

*