Duplexul Swanbourne, amestec de materiale naturale și detalii de sticlă

Iată o casă australiană concepută de Yael K. Designs ce poartă denumirea de Swanbourne Duplex.

casa moderna

Yael K. Designs a realizat această minunată capodoperă pentru a completa nevoile proprietarilor și pentru a le satisface dorințele opuse. Duplexul Swanbourne este un tip foarte îndrăzneț de acasă deoarece este un amestec de materiale naturale și texturi finisate și detalii de sticlă.

m1

Picture 1 of 10

Nevoile și dorințele celor doi proprietari au fost dificil de realizat într-o singură casă. Ei voiau practic și funcționalitatea casei pe de o parte și o experiență uluitoare, uimitoare pentru toți cei care ar veni înăuntru – de cealaltă parte. Locul de depozitare a fost un element necesar casei pe care ambele părți l-au dorit. Două case cu buget redus la final au arătat exact precum dorințele și nevoile proprietarilor, iar compania de arhitectură a făcut un adevărat paradis pentru fiecare ochi.

Infuzat în acest duplex, Swanbourne este un amestec îndrăzneț de texturi naturale și lustruite, împreună cu volume de sticlă care captează aspectul de nord chiar în toate casele, eliminând întunericul pe care un zid comun poate în mod normal să-l incite.

Prin punerea în comun a resurselor lor financiare și împărțirea unui bloc, cei doi prieteni au reușit să obțină fiecare câte o bucată mică de panoramă excelentă.

Clienții își doreau o investiție solidă, practică și funcțională, chiar înainte de a fi atenți la detalii.

Eliberarea zonelor de locuit a fost realizată prin păstrarea garajelor și a depozitării într-un subsol cu o șosea comună.

Combinația de sticlă și lemn pe piatră este un adevărat succes în acest proiect. Arhitecții au fost extrem de îndrăzneț să folosească acest combinații de materiale, mai ales la o astfel de casă. Însă rezultatul final este unul de prezentat în revistele de specialitate.

Peretele de piatră de la exterior este în ton cu locația. Piatra dă senzația de libertate, de trăinicie, dar totodată și de visare. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că această casă este și în apropierea oceanului, ceea ce nu poate decât să fie într-o excelență concordanță.

Piatra și peretele din lemn din bucătărie continuă ideea creată în exeterior și te duce cu gândul la o insulă exotică. Cu toate că la prima vedere piatra și lemnul pot fi încadrate în elemente clasice, bucătăria este cu adevărat una extravagant de modernă. Poate și prin prisma contrastului dat de cele două elemente și restul mobilierului.

Plăcile negre din baia contemporană îi oferă un aspect extrem de luxos și de elegant. E drept că baia pare una ”de hotel”, însă este extrem de funcțională.

 

 

 

 

 

 

Lasă un Comentariu...

*