Casă construită din containere. Nu te-ai gândit că ar putea să arate atât de bine!

Se pune tot mai des problema construcțiilor ecologice. De aceea, și arhitecții și constructorii au început să aleagă materiale care de care mai naturale. Printre ele și containerele maritime

casa container

Proiectat de studioul din Copenhaga, acest proiect numit WFH House este dezvoltat în China de către Arcgency și Teknologisk Institut pentru clientul lor World FLEX Home. După cum știm cu toții, reciclarea este una dintre problemele majore din zilele noastre. Mai ales când vine vorba de arhitectură și design durabil. Am văzut o mulțime de moduri creative de a construi o casă de la întindere folosind materiale ecologice sau reciclabile, dar nu am văzut niciodată o casă construită în întregime de containere maritime. Casa înconjurată de vegetație luxuriantă “a fost proiectată să producă mai multă energie decât consumă prin utilizarea containerelor de transport maritim cum ar fi un cadru din oțel, o fațadă de bambus durabilă, un sistem de colectare a apelor pluviale, un acoperiș verde acoperit cu celule solare și un pavaj permeabil.

c1

Picture 1 of 10

Conceptul WFH este un sistem patentat de construcție modulară, bazat pe un principiu de proiectare, care utilizează module standard de 1.300 cm cubi ca sistem structural și în funcție de dezvoltatori, structura poate fi adaptată la provocări locale, cum ar fi probleme climatice sau cutremure și poate fi configurată pentru a le satisface. Interiorul este elegant, îmbrăcat în alb impecabil, dar cu stropi de culoare, ici și acolo. Covoarele colorate creează un sentiment confortabil și, într-un fel, ne amintesc de designul curat și minimalist (și foarte elegant) scandinav.

Ce sunt containerele maritime?

Containerele maritime sunt una dintre cele mai rapide și ieftine soluții de construcție a unei case. Tot mai multe nume sonore din domeniul arhitecturii promovează acest tip de construcție eco „low cost” ca o alternativă la casele modulare pe structură din lemn. Printre avantajele unei astfel de construcții se numără faptul că este  printre cele mai ieftine tehnologii de construcție existente pe piață, prețul unui container de 20 picioare lungime la mâna a doua pornind de la 1500 euro, structura este durabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător, containerele sunt ușor de transportat cu platforme auto/tiruri și pot fi configurate și îmbinate într-o mulțime de feluri, în funcție de dorința fiecărui beneficiar și de imaginația arhitectului însărcinat cu dezvoltarea proiectului.

Casele pot fi realizate din unul sau mai multe containere, în functie de suprafața pe care o vrei. Containerele maritime sunt de 2 dimensiuni, de 15 și 30 mp. Ambele au aceeași lățime, 2.44 m. Variază, în schimb lungimea: pentru cel mic – 6 m, iar cel mare 12.2 m. Un container maritim mare include o suprafață de 30 mp. Pot fi îmbinate pe orizontală sau verticală, rezultând astfel o locuință cu o suprafață utilă de 30, 60, 90, 300 mp sau o casă cu etaj.

 

 

One Response to “Casă construită din containere. Nu te-ai gândit că ar putea să arate atât de bine!”

Read below or add a comment...

  1. doru gheorghita says:

    M-ar interesa o casa din containere. Am un teren de 300m2 si am nevoie de ceva informatii .

Lasă un Comentariu...

*