Ce poți face pentru a ști sigur că ai angajat avocatul potrivit?

Găsirea unui avocat potrivit este dependentă de o serie de factori, în special de factori geografici, dar și de bunul renume. Totuși, atât timp cât știți ce anume și unde anume să căutați, sarcina găsirii avocatului perfect se simplifică substanțial. Pentru început, ceea ce ar trebui să înțelegem cu toții este faptul că serviciile juridice nu sunt cu mult diferite față de oricare alt produs sau servicii pe care le căutăm. Mai precis, vom folosi același discernământ pe care îl folosim când facem alegeri importante.

În calitate de consumator înțelept, tot timpul efectuăm cercetări pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză. Cel mai adesea, atunci când dorim să achiziționăm un lucru mai scump, cum ar fi un telefon, tindem să aflăm care sunt părerile prietenilor, precum și recenziile clienților. Facem așadar, achiziții responsabile. Când vine vorba de asistență juridică, imaginați-vă care ar putea fi consecințele dacă ați opta pentru servicii de slabă calitate. Desigur, și în cazul găsirii unui birou de avocatură compatibil cu cerințele personale, vă puteți folosi de recomandările persoanelor apropiate, dar asta nu înseamnă că trebuie să vă restrângeți opțiunile în funcție de experiențele cunoscuților.

După ce aveți în față o listă cu avocați de luat în considerare, iată ce alți pași ați mai putea face:

Continuați cu o discuție bine planificată. În prezent, majoritatea avocaților oferă o primă consultație gratuită. Prin urmare, puteți profita de această oportunitate pentru a afla răspunsurile la ceea ce vă interesează cel mai mult. Pentru a evita să încheiați această primă discuție pe un ton confuz, asigurați-vă că aveți întrebările pregătite în prealabil. Exemple de întrebări includ: Care este experiența dumneavoastră generală? Care este experiența dumneavoastră în soluționarea problemei cu care ma confrunt? Cât timp și resurse dedicați pentru gestionarea acestui tip de problemă legală? Care este rata dumneavoastră de succes? Dețineți o abilitate specială sau un certificat care vă poate ajuta în acest caz? Dețineți o asigurare de malpraxis? Care este tariful total pe care îl percepeți și dacă practicați o anumită structură de taxe? Îmi puteți oferi câteva referințe pentru un caz similar? Sunteți de acord ca și altă persoană să lucreze la acest caz? Cât de des m-ați informa referitor la dezvoltarea cazului meu? După ce ați colectat răspunsuri de la toți avocații din listă, nu vă bazați judecata doar pe comisionul perceput sau pe structura taxelor. Un avocat scump poate avea mai puțină experiență în tipul de chestiune legală cu care vă confruntați, la fel cum se poate întâmpla ca un avocat cu un onorariu rezonabil să exceleze la rezolvarea problemei legale cu care aveți de-a face. Trebuie să luați în considerare compatibilitatea, modul în care colaborați cu avocatul, promptitudinea și transparența acestuia în a oferi răspunsuri corecte și alte informații de care este posibil să aveți nevoie.

Într-un final, puteți solicita o vizită prietenoasă la biroul de avocatură. Știți cum se spune, nu judecați niciodată o carte după copertă. Dacă sala de conferințe sau încăperea în care a avut loc prima discuție erau organizate, asta nu înseamnă că și biroul prezintă aceeași imagine. Prin urmare, înainte de a oferi un răspuns ferm, solicitați să faceți o vizită la birou. Un avocat bun va avea întotdeauna un birou organizat, personal de sprijin, angajați amabili, un sistem bine condus și o atmosferă pozitivă. Dacă observați că biroul are destul spațiu neocupat, angajați nemulțumiți, nicio persoană la recepție sau care să răspundă la apeluri, atunci ar trebui să vă gândiți mai bine la decizia pe care urmează să o luați.

Mai există și situația în care discutați cu un avocat foarte bun și care v-a lăsat o impresie excelentă, dar care nu are experiență în chestiunea legală cu care vă confruntați. Într-o astfel de situație, nu vă feriți niciodată să căutați ajutor, sugestii și recomandări. Persoanele din domenii similare se cunosc reciproc foarte bine și este posibil să primiți cele mai bune recomandări, astfel încât să puteți lua decizia finală.

Lasă un Comentariu...

*