Avantajele unei case doar pe parter

Dacă vrei să-ți construiești o casă de vis sau să cumperi una, poți alege dintre mai multe tipuri de locuințe: cu unul sau mai multe etaje, cu mansardă sau doar pe parter. Ultima variantă este mai bună dacă nu dispui de un buget foarte generos. Casele doar pe parter sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor și siguranței. Iată care sunt avantajele unei astfel de construcții.

Sunt mai ușor de construit

Spre deosebire de casele cu etaj, o casă doar pe parter va fi mai ușor de construit și nu va avea nevoie de o fundație adâncă. De aceea, la o casă de acest fel se pot folosi și materiale neconvenționale, întrucât structura de rezistență este simplă și nu implică o forță mare de tensiune.

În plus, avantajul unei case pe parter este dat de siguranța la seism și ușurința în întreținere. În plus, scapi de grija de a turna o placă între parter și etaj, iar realizarea unui tavan din lemn reduce costurile și crește gradul de izolare fonică și termică. Desigur, costurile de construcție și de vânzare sunt mai mici ca în cazul caselor cu etaj, unde fundația necesită o investiție mai mare.

Permit o compartimentare simplă

Casele construite pe parter pot avea camere de dimensiuni mari și ferestre foarte ample, aspecte care nu pot fi luate în calcul pentru construcțiile cu etaj. Totodată, casele construite pe parter implică și o compartimentare mai eficientă. De asemenea, pot fi completate și cu spații exterioare, precum verandele. Poți alege o casă pe parter dintre numeroasele proiecte de case de la One Design, pentru a te bucura de o locuință accesibilă și de calitate.

Asigură mai mult confort

Camerele unei case pe un singur nivel îți oferă senzația unui grad mai mare de confort, iar toți cei dragi îți sunt mai aproape. În plus, într-o casă construită pe parter poți supraveghea mai ușor copiii, deoarece camerele sunt mai accesibile. Mai mult, nu va mai fi nevoie să urci la etaj sau să auzi zgomote de sus, avantaje care îți asigură odihna neîntreruptă pe parcursul nopții sau atunci când vrei să te relaxezi.

Sunt mai accesibile

Nu în ultimul rând, o casă pe un singur nivel este mult mai accesibilă pentru persoanele bolnave, mai în vârstă sau cu dizabilități. Prin urmare, o casă de acest fel este mult mai bună pentru bunici, dar și pentru o familie cu copii mici, care nu riscă să se accidenteze pe scări.

Acestea sunt cele mai importante avantaje pe care le are o casă doar pe parter. Ține cont de nevoile tale și ale membrilor familiei și alege cea mai bună variantă pentru locuința ta.

Sursa foto: unsplash.com

Lasă un Comentariu...

*