Cum să dezvolţi o afacere de amenajări interioare?

Dacă vrei să începi o afacere care să-ţi aducă profit, fără să faci prea multe investiţii, te poţi îndrepta către amenajările de interior. În prezent, este destul de uşor să intri pe piaţă şi să dezvolţi o astfel de afacere, dacă găseşti clienţii potriviţi şi o echipă de profesionişti, care să ofere servicii de calitate. Dacă nu ai experienţă în domeniu, îţi venim în ajutor şi îţi prezentăm paşii pe care îi poţi urma pentru a crea o firmă de amenajări interioare.

Deschide o firmă cu profil de construcţii

În ziua de astăzi, 75% din marile firme de construcţii nu deţin şi un departament special de amenajări interioare, aşa că, de cele mai multe ori, acestea refuză proiecte sau lucrează în sistem de subantreprenoriat cu firmele mai mici.

Dacă îţi doreşti propriul business în acest domeniu, cel mai bine ar fi să îţi deschizi propria firmă de construcţii, pentru a evita colaborările cu alte companii, care nu sunt deloc avantajoase din punct de vedere financiar. Primul pas ar fi înmatricularea firmei la Registrul Comerţului, unde va trebui să te prezinţi cu o denumire pentru business-ul tău, dar şi să îi stabileşti codul CAEN, care va arăta domeniul de activitate. Pentru început, poţi afla aici codurile CAEN ale firmelor din România.

În plus,  dacă vei avea propria ta firmă de amenajări interioare, vei avea avantajul de a contracta propriile lucrări. De asemenea, poţi realiza şi servicii complementare, cum ar fi montarea sistemelor termice, a termopanelor sau efectuarea diferitelor tipuri de reparaţii, care îţi vor aduce câştiguri suplimentare.

Alege o echipă

În primul rând, o firmă de amenajări în interioare trebuie să fie condusă de un specialist în construcţii sau cel puţin unul dintre membrii echipei trebuie să fie calificat în acest domeniu pentru a coordona lucrările. De asemenea, în echipa de lucru vei avea nevoie şi de muncitori calificaţi în finisaje şi lucrări interioare.

Amenajarea unei locuinţe necesită şi viziunea unui expert, iar un designer este exact ce ai nevoie. Dacă bugetul nu îţi permite să angajezi un designer la început, poţi avea diverse colaborări cu absolvenţi ai facultăţilor de Arte sau Arhitectură, astfel aceştia vor aduce un suflu nou fiecărui proiect. Pentru execuţia lucrărilor, firma ar trebui să ţină cont şi de tendinţele stilistice ale momentului şi de opţiunile beneficiarului, aşa că o colaborare cu un designer de interior este binevenită, încă de la începutul proiectului.

Găseşte clienţii potriviţi

În general, clienţii preferă ca toate lucrările casei să fie realizate pe cât posibil de cât mai puţini oameni, mai exact, de aceeaşi firmă. Însă în cazul în care echipa ta de lucru nu poate acoperi toate serviciile solicitate, poţi recomanda o altă companie, în schimbul unui comision agreat.

Dacă firma este proaspăt înfiinţată, ar putea începe cu lucrări mai mici, pentru particulari, astfel, echipa îşi va perfecţiona tehnica de lucru, iar riscurile şi pierderile vor fi cât mai reduse pe viitor.

Totuşi, pentru o dezvoltare mai rapidă a afacerii, cel mai avantajos ar fi să lucrezi cu clienţi care îşi doresc amenajarea unor spaţii cât mai mari, cum ar fi sediul unei firme, un restaurant, un magazin sau un hotel. În astfel de cazuri, profitul va fi măsură, însă vei avea nevoie şi de o forţă mai mare de muncă, pentru a termina în timp util toate lucrările.

Înainte de a discuta cu clienţii, poţi cerceta piaţa, pentru a vedea cu ce preţuri vin firmele concurente. Astfel, îţi poţi surprinde clienţii cu diverse oferte, pe care nu le-ar refuza. De asemenea, designerul echipei ar putea discuta mai mult cu clientul, pentru a-şi da seama ce preferinţe şi ce aşteptări are acesta de la proiect.

Aşadar, cu clienţii potriviţi, afacerea îţi poate aduce profit garantat. La început, nici măcar nu vei avea nevoie de un sediu, pentru că poţi lucra chiar din propriul apartament. Totuşi, va trebui să-ţi găseşti o echipă de muncitori profesionişti, care să-şi respecte termenul de lucru şi să ofere servicii de calitate.

Foto: https://www.pexels.com/photo/person-holding-black-pencil-1573829/


Lasă un Comentariu...

*