Amenajare eclectică în 35 mp

Se pare că am făcut o obsesie pentru spațiile mici, însă atâta timp cât acestea nu vor înceta să mă surprindă, nici eu nu voi înceta să vi le prezint. Asemănător cu O casă mică de 29 mp, dar un pic mai generos în privința metrilor pătrați, acest apartament este amenajat într-un stil eclectic foarte plăcut, care impresionează prin luminozitate, ingeniozitate, prin felul cum a fost folosit spațiul și mai exact optimizat.

amenajare eclectica in 35 mp (1)

Picture 1 of 8

Pornește din start cu un avantaj de necontestat și anume înălțimea camerelor. Dacă mai adăugăm și lumina naturală oferită de cele două ferestre avem deja două elemente importante care ne ușurează munca atunci când avem în față un spațiu mic pe care ne dorim să-l transformăm într-o locuință primitoare.

Cu toate că de cele mai multe ori ne ferim să apelăm la finisaje închise la culoare, când vorbim despre un spațiu mic, mai ales la nivelul pardoseli, trebuie să recunosc că aceasta a fost o alegere foarte curajoasă și cu atât mai mult inspirată.

Podeau din lemn adevărat, îmbrăcată în această culoare ciocolatie, pare să-și unească forța cu fotoliu Chesterfield și canapeaua recamier sau șezlong, cu un singur braț, cu corpul de iluminat și scaunul oriental din hol și să facă front comun.

Cât privește jocul stilurilor, pare să trecem foarte natural dintr-o cultură în altă, dintr-o țară în alta fără a percepe granițele. Astfel, lăsăm orientalul exotic pentru eleganța englezească și evadăm din sobrietatea ei prin simplitatea industrială, încălzindu-ne cu un strop de rustic vânătoresc fără a abandona vreo secundă vreunul din locurile pe care le-am amintit.

Cred că sunt cei complecși 35 mp pe care i-am întâlnit vreodată. Nu cred să fie vreun stil care să fi fost exclus din această amenajare. Avem atâtea elemente ce se contrazic, dar care împreună dau naștere unui tablou unic. Pop art și vintage, nordic și french, toate combinate cu măiestrie pentru a rezulta o adevărată lecție de inedit, de frumos și totul în doar 35 mp.
Sursa foto – http://decoholic.org/

Lasă un Comentariu...

*