O casă mică de 29 mp

Ai crede că este imposibil să locuiești într-o casă mică de 29 mp, dar dacă te gândești mai bine la unele garsoniere/studiouri de la noi din țară, începi să-ți revii din șoc, cu atât mai mult cu cât vei face cunoștință cu această mică bijuterie de 29 mp.

o casa mica de 29 mp (1)

Picture 1 of 6

Ceea ce m-a făcut să recomand această casă mică de 29 mp, nu este numai suprafață redusă, cât mai ales felul cum este compartimentată, stilul de amenajare și nu în ultimul rând acel artificiu ingenios, acel compartiment la înălțime, un spațiu funcțional vizibil și accesibil doar dintr-un anumit unghi, un mezanin transformat în cel de-al doilea dormitor.

Totodată, casa mică de 29 mp mai are un element ce o definește, este un laitmotiv, un element repetitiv, inteligent inserat în amenajarea interioară și mai cu seamă extrem de eficient în privința costurilor, OSB-ul.

Începem cu intrarea, cu o ușă veche dar foarte prețioasă, ce-ți deschide drumul spre camera de zi/de dormit. Acest culoar de trecere, această cale de acces este pusă în evidență, delimitând-o de restul spațiului printr-o graniță vizuală, prin intermediul finisajului pardoseli. Jocul geometric obținut prin combinația de alb și negru iese cu ușurință în evidență dat fiind că întreaga casă de 29 mp este dominată de tonuri deschise, luminoase.

Pășind în cea mai mare cameră, lucrurile devin din ce în ce mai interesante. Facem cunoștință cu biblioteca în scări, realizată din așchiile de lemn, care creează în același timp calea de acces spre compartimentul suspendat de care aminteam mai sus. Este de mare impact felul în care materialele se suprapun, cum se susțin pentru a contura acest spațiu destinat ca zonă de depozitare, un al doilea dormitor ascuns, o altă bibliotecă la înălțime. Și pentru că inevitabil acum partea superioară a camerei reprezintă zona de maxim interes, nu poți să nu remarci detaliile clasice realizate din ipsos, precum și înălțimea camerei care avantajează spațiul, făcându-l mai încăpător decât este în realitate.

Simplu, fără prea multe piese de mobilier care să aglomereze spațiul, livingul este orientat cu vedere spre dining și bucătărie.

Aici te intersectezi din nou cu OSB-ul, de data aceasta sub forma unei mese extrem de minimaliste cu iz industrial, ce se remarcă o dată prin prezența scaunelor de bar și-n al doilea rând datorită peretelui despărțitor. Ambele elemente, de un negru cărbune, contribuie la evidențierea acestui material. Contrastul face să remarci textura, să-i sesizezi căldura și jocurile de culori, căci nu ai o suprafață plană.

Ce ar mai putea fi adăugat? Peretele din cărămidă văruit, ce aduce cu un perete din cretă și corpurile de iluminat foarte actuale, moderne, industriale.

Eu m-aș vedea locuind în această casă mică de 29 mp, este caldă, aerisită, vie. Tu?

sursă foto:  lessthan100squaremeters.wordpress.com

Lasă un Comentariu...

*