Deasupra tuturor

Situata in zona de case a centrului orasului de sub Tampa, strada Castelului din Brasov este binecunoscuta brasovenilor pentru dificultatea de a te deplasa si pentru arhitectura tipic saseasca, cu structura inghesuita a caselor dar cu poduri spatioase. Cu toate acestea, proprietarul unei case din aceasta zona se bucura acum de avantajele unei mansarde spatioase si cochete, amenajate chiar in podul casei.

velux_1

Picture 1 of 8

Proprietarul a demarat procesul de renovare a podul, deloc utilizat initial, cu scopul de a crea un spatiu de locuit confortabil pentru propria lui familie.

A pornit de la ideea ca investitia mai mare de timp si resurse isi va arata roadele pe parcursul exploatarii spatiului nou, de aceea a optat pentru pentru materiale de constructie de calitate, cu o cat mai buna rezistenta si comportare in timp. A pus foarte mare accent pe izolatia mansardei si pe finisaje. In plus, dupa cum ne-a declarat, nu si-a imaginat vreodata acel spatiu spatiu ca fiind transformat fara ajutorul ferestrelor VELUX. A optat pentru o expunere inspre Sud a acestora, astfel incat pe perioadele reci sa benefecieze de avantajele oferite de soare.

„Iarna ferestrele mele VELUX sporesc caldura si aduc lumina la interior, iar vara, datorita rulourilor parasolare exterioare si a rulourilor opace de interior, pot controla aportul de caldura si lumina dupa cum doresc.”

In ceea ce priveste dimensiunile ferestrelor, acesta a optat pentru un numar mai mare de ferestre VELUX de dimensiuni mai mari, si implicit mai multa lumina in spatiile de recreere si petrecere a activitatilor zilnice (bucatarie, baii si living). A ales un numar mai mic de ferestre de dimensiuni mai reduse in spatiul de odihna (dormitor).

„Am optat pentru varianta de 6 ferestre VELUX combinate in living si consider ca a fost o alegere extrem de inspirata care a transformat spatiul intr-un mod radical si spectaculos. Dupa consultari cu arhitectul si un specialist de la VELUX, am inteles si care vor fi beneficiile de care ma bucur acum: o iluminare eficienta si armonioasa a spatiului de locuit, privelistea oferita si desigur, avantajele in ceea ce priveste obtinerea caldurii prin aportul solar in anotimpul rece. ”

Rezultatul renovarii a fost pe masura. Mansarda a ajuns locul de regasire si de incarcare cu energie.

„Ma simt atras de unicitatea si eleganta ce rezulta din liniile sarpantei, de modul in care lumina cade la interior si transforma totul. Ma simt ca si cum in fiecare zi as locui in alta casa, lumina obtinuta prin ferestrele VELUX fiind cea care amplifica sau diminueaza notele rafinate ale locuintei. Castigul meu vine din imbinarea armonioasa a resurselor naturale – a luminii si caldurii provenite de la soare – si din transpunerea acestora in viata de zi cu zi. Combinatia de lumina, caldura, admirarea naturii, a cerului si a privelistii te vor convinge ca ti-ai gasit locul, linistea si libertatea chiar daca locuiesti intr-un oras mic, cu multe strazi inguste si pe alocuri aglomerat.”

Lasă un Comentariu...

*