Stilul minimalist: simplitate și confort

Unul din aspectele importante ale locuinței constă în simplitatea ei. Deşi nu sună foarte important, simplitatea e un lucru bine venit mai ales după agitația unei zile pline. Ajunși acasă, cu toții ne dorim să ne putem relaxa și bucura de atmosfera căminului nostru. Simplitatea, împreună cu confortul, stau la baza unui stil de amenajare a unei locuințe, stilul minimalist.

Stilul minimalist 1

Picture 1 of 10

Acesta are la bază elemente ușor de structurat și care dau o atmosferă de liniște întregii locuințe indiferent în ce parte a ei vă aflați. Doriți să aflați mai multe despre acest stil minimalist și cum poate fi obținut acesta? Haideți să continuăm și să descoperim împreună aceste informații.

Caracteristici esențiale ale stilului minimalist
În linii mari, caracteristicile unei locuințe care o fac să se încadreze într-un stil minimalist sunt următoarele:
• Pereți albi, simpli și fără un design anume evidențiat
• Linii drepte, care nu agită privirile
• Elemente precum lemnul și sticla – ambele folosite în toate camerele
• Forme clare dacă ne gândim la obiectele de design dar și evitarea obiectelor inutile
• Mobilier simplu

Livingul: Locația de start pentru crearea unui stil minimalist
Una din locațiile importante care oferă prima impresie de stil minimalist în ceea ce privește amenajarea interioară a apartamentului este reprezentată de living. Acest loc este de obicei cel în care ne petrecem cel mai mult timp în cadrul locuinței noastre. Este de preferat să fie un loc confortabil dar în același timp și creativ.
Pereții fiind albi, aceștia vor reuși să pună în valoare elementele de decor: plante, tablouri care oferă un strop de culoare. În funcție de mobilierul ales, poate fi folosit și un covoraș simplu care leagă împreună toate elementele de decor într-un mod natural și plăcut.

Rolul băii în conturarea unui decor minimalist
Băile sunt importante și poate destul de provocatoare când se dorește conturarea unui stil minimalist. Primul element care iese în evidență de obicei într-o baie este faianța. Faianța e de preferat să aibă o culoare neutră și o textura interesantă. Pereții vor fi și ei albi, ca în restul casei acest lucru ajutând la delimitare. Din nou, liniile, contrastul și restul elementelor din baie ajută la redarea unui ambient modern și simplu către privitori.

Spațiile de depozitare: parte integrantă a decorului interior
Spațiile de depozitare, deși nu sunt locurile vizitate în mod obișnuit atunci când vorbim de o locuința, au și acestea rolul lor. În plus, pentru a păstra stilul minimalist e de preferat să se acorde atenție și detaliilor referitoare la aceste elemente. Sunt diferite idei pe care le puteți folosi. Aceste spații pot fi transformate în mici biblioteci sau în spațiul de expunere al unei colecții sau pasiuni. Aceste zone nu sunt clar delimitate însă mergând tot pe un perete alb împreună cu câteva elemente simple care aduc culoare în spațiu stilul minimalist va fi redat cu siguranță.

Bucătăria: Izvor de hrană și bună dispoziție
Bucătăria este locul unde ne bucurăm de hrană dar și de amintiri plăcute alături de prieteni și familie. În bucătărie se întâmplă uneori și mici accidente culinare și întreținerea ei poate fi un pic mai pretențioasă atunci când vorbim de curățenie. Din această cauză, e de preferat ca orice mobilă, obiecte pe care le folosiți să aibă culori neutre și să fie ușor de întreținut. Aceste lucruri ajută la oferirea acelei personalități pe care fiecare locuința o are, stilul diferit dar în același timp păstrează și stilul minimalist împreună cu simplitatea și confortul necesar.

Lasă un Comentariu...

*