Pentru un decor chic alege stilul marocan: Interioare care te vor inspira!

Folosind elemente de inspirație tradiționale, stilul marocan aduce în casa ta o explozie de culori, forme și mozaicuri specifice culturii regionale din care face parte. Asocierea de tonuri și nuanțe diversificate, pastelate cu accente de albastru, verde și portocaliu vor recrea sub acoperișul tău atmosfera feerică dată de nisipul auriu, cerul lipsit de nori și asfințiturile fierbinți ale îndepărtatului Maroc.

Stil marocan de design interior 1

Picture 1 of 10

Creează un spațiu autentic marocan
Pentru a da imagine unui spațiu cât mai autentic se vor folosi piese și obiecte de mobilier confecționate din lemn masiv, cu sculpturi și motive tradiționale, în nuanțe cât mai închise (de exemplu lemnul de abanos) iar gresiile și faianța clasică vor fi înlocuite cu plăci de teracotă sau tapete în relief ce imită cărămida arsă de soare.

Covoarele grele cu texturi complexe inspirate parcă din istoriile orientale și draperiile ce se răsfrâng asupra podelei asemeni unei cascade sunt de asemenea elemente de nelipsit din stilul marocan și din această minunată poveste arabă. Mirosurile suave de șofran, cafea proaspăt măcinată și scorțișoară îți vor răsfăța simțurile, dându-ți zilnic o stare bună de vioiciune și optimism.

Un aspect de menționat este că stilul marocan nu se împacă foarte bine cu tehnologia, așadar dacă intenționezi să-ți transformi locuința într-un loc reconfortant destinat meditației, relaționării și visării dar nici nu poți renunța la utilitățile dispozitivelor moderne, va trebui să muți toate aceste obiecte supertehnologizate într-un birou care să nu facă notă discordantă cu decorul proaspăt adoptat.

Idei de amenajare pentru a obține stilul marocan autentic
Una dintre cele mai apreciate încăperi în cultura marocană este livingul. Acesta este locul în care etnicii își petrec cea mai mare parte a zilei, începând cu servirea ceaiului sau al cafelei tradiționale și terminând cu discuții lungi, pline de învățăminte după asfințitul soarelui. De aceea, sufrageria ta trebuie să devină un loc special.

O masă mică de cafea, la doar câțiva zeci de centimetri de podea, situată chiar în centrul încăperii, sculptată manual și acoperită cu un mozaic tradițional va lăsa o impresie puternică asupra celor ce îți calcă pragul. Înlocuiește scaunele pe care obișnuiai să le folosești până acum cu perne supradimensionate, moi și confortabile care să asigure o ședere comodă pentru multe ore de discuții alături de familie sau de cei dragi.

Pereții încăperilor trebuie să fie zugrăviți în culori cât mai calde, obținute din elemente naturale precum nisip și praf de cărămidă sau să imite texturile și amănuntele regăsite în zonele respective (scoarță de copaci, păr de cămilă, etc). Foarte important de precizat este următorul fapt: dacă dorești un decor cu adevărat original, este necesar ca pereții să prezinte umbre ale moscheii surprinse în diferite momente ale zilei – caracteristică ce se regăsește în orice locuință marocană tradițională.

Poți accentua stilul marocan și mai mult renunțând la uși. Creează un loc atractiv și primitor eliminând restricțiile dintre încăperi și înlocuindu-le cu arcade înalte, decorate cu sculpturi, lămpi pe ulei sau gaz confecționate din os de cămilă și detalii din elemente de fier forjat realizate și lustruite manual.

One Response to “Pentru un decor chic alege stilul marocan: Interioare care te vor inspira!”

Read below or add a comment...

  1. Marius says:

    Imi place stilul marocan, ma gandesc sa schimb faianta din bucatarie. O sa vopsesc peretii cu lavabila, iar peretele cu mobila vreau sa il plachez cu faianta in stil marocan. Iar pentru gresie ma gandeam sa aleg tot modele in stil marocan.

Lasă un Comentariu...

*